Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Fiecare român cu durerea lui

14-04/pagina_1-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 274 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă.

Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”. Cea mai interesantă epistolă -Scrisoarea săptămânii - va fi premiată cu un abonament pe trei luni la EVZ.

Vă rog să treceți și un număr de telefon, pentru a vă putea contacta ușor. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu

Scrisoarea săptămânii

  • „Au cheltuit banii știind că nu vor face monumentul”

Vă scriu cu multă mâhnire despre faptul că au trecut zece ani de când s-a constituit ”Asociația pentru Ridicarea Monumentului Marii Uniri” de la Arad, dar, până în prezent, nu ne-am ales decât cu promisiuni și amânări care probabil nu vor fi respectate niciodată.

Ca istoric al acestui rușinos eșec, trebuie să arăt că în anul 2007, după un concurs public și un vot al arădenilor, a ieșit câștigător un proiect propus de un sculptor din Arad. Nu știu cine a anulat acest concurs, cu ce drept și cine a hotărât organizarea unui alt concurs din juriul căruia nu a făcut parte nici un arădean, juriu care l-a dat câștigător pe sculptorul Florin Codre.

De atunci suntem mințiți de la an la an, că monumentul este executat în China, că va fi adus la Arad, că sculptorul a abandonat monumentul, că nu sunt bani pentru transportul din China la Arad, etc, etc. În acest timp, Aradul a cheltuit sume enorme pentru mutarea unei piețe și construirea în locul ei a unui ”Parc al Reconcilierii Româno- Maghiare”, pentru care se prevede a fi alocate și alte însemnate fonduri pentru mărirea și modernizarea lui. De unde bani?

Tot în acest timp a fost ridicat monumentul dedicat fostului primar al Aradului, Salacz Gyula, iar la Cluj a fost reabilitată statuia lui Matei Corvin și multe altele. De unde bani?

Urmare celor de mai sus, arădenii sunt convinși că acest monument este ”NEDORIT”, că fostul și actual ministru al Culturii, în cârdășie cu sculptorul și ”Asociația pentru Ridicarea monumentului Marii Uniri”, au cheltuit banii știind de la bun început că nu vor face nici un monument la Arad. Dacă alți impostori au fost aduși din America, Indonezia, Siria, etc.., sculptorul Florin Codre nu poate fi adus din Franța și tras la răspundere, singur sau împreună cu toți cei care au și contribuie în continuare la acest eșec? Până când?

Cu stimă, Mircea Roman, Lipova, Jud. Arad

  • „Satira are, uneori, mai mare efect decât polemica”

Sunt un pensionar din orașul Bacău care s-a cam săturat de bălăceala politică existentă la noi în țară. Nu sunt specialist în literatură. Câteodată, îmi permit, în timpul meu liber, să scriu versuri, nu neapărat poezie. Deoarece începe marea mocireală electorală, mi-am permis să vă trimit o propunere pentru ziarul „Evenimentul zilei”. Propunerea vine din partea mea că satira are, uneori, mai mare efect asupra cititorilor decât polemicile scrise. Aceasta trebuie, cred eu, combătute cu satiră.

V-am trimis, în afară de propunerea scrisă, și niște versuri. Pentru dv, sunt, deocamdată, Moș Harță din Bacău.

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI