Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Fiecare român cu durerea lui

14-04/scrisori_1-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 225 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă.

Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”. Cea mai interesantă epistolă -Scrisoarea săptămânii - va fi premiată cu un abonament pe trei luni la EVZ.

Vă rog să treceți și un număr de telefon, pentru a vă putea contacta ușor.

Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu

Scrisoarea săptămânii

  • „Am sentințe definitive că sunt proprietar pe teren, dar prefectul refuză să mi-l restituie”

Subsemnatul Turja Nicolae, cu domiciliul în localitatea Bistrița Bârgăului nr. 15, județul Bistrița Năsăud, în vârstă de 66 de ani, bolnav de: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică dureroasă, operat de adenom de prostată și litiază vezicală, disperat, mă adresez dumneavoastră și vă rog din suflet să dispuneți rezolvarea problemelor mele din următoarele motive:

Prin decizia civilă nr. 229/2008 a Tribunalului Bistrița Năsăud mi s-a constatat dreptul de propietate asupra suprafeței de 2,32 ha, comuna Cetate, județul Bistrița Năsăud, teren pe care l-am moștenit de la bunica mea și pentru care m-am luptat în instanță 12 ani.

Deși am sentințe definitive și irevocabile prin care mi s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra terenului și daune morale în valoare de 10.000 ron, de 5-6 ani, prefectul județului și conducerea comunei Cetate au refuzat să respecte decizia Tribunalului Bistrița Năsăud și au refuzat sistematic, încălcând legea. După cum se observă din actele medicale anexate, sunt bolnav și cred că domnii aceștia, care prin nerespectarea acestor decizii sfidează legea și comit zilnic infracțiunea de nerespectare a hotărârilor judecătorești, așteaptă ca eu să mor să le rămână lor pământul.

Primarul din comuna Cetate, prin șmecherii, are peste 200 ha de teren și mi l-a cerut și pe al meu pe o sumă derizorie, dar nu am acceptat.

Domnilor șefi ai Evenimentului zilei, m-am adresat dumneavoastră ca și ultimă soluție, în caz contrar sunt nevoit să intru în greva foamei și să mă adresez Curții Europene a Drepturilor Omului.

Anexez alăturat acte doveditoare: Sentințe civile *Decizia de respingere a recursului *Hotărârea judecătorească definitivă *Acte medicale (n.r. - actele sunt în posesia redacției și confirmă cele scrise de cititor)

  • „Nu avem transport în comun deoarece este o localitate mică, demolată în 1987”

În anul 1987, localitatea Dimieni, ce aparține de Comuna Tunari a fost demolată de către Ceaușescu. Bineînțeles că din acest motiv, localitatea nu s-a mai dezvoltat la fel ca celelalte localități de lângă București, având un număr de case și populație mult mai mică.

Localitatea se află pe DJ 200B - Pipera-Tunari- Dimieni-Balotești-DN1 (la distanțe egale față de Tunari și Balotești - 4km)

Traseele de transport funcționează astfel: în Balotești există 4 curse de maxi-taxi ce tranzitează localitatea, toate mergând mai departe către Moara Vlăsiei și în partea cealaltă prin DN1 (drum paralel cu DJ200B), ajungând la Băneasa și Piața Presei libere.

De asemenea, există licență de transport pentru traseul Pipera-Tunari ce funcționează corespunzător (la 15 min) dar doar până la Tunari.

Și acum, ca și acum 6 ani, Autoritatea Metropolitană de Transport București, www.amtb.eu va licita începând cu 19 martie 2014, deci săptămâna viitoare, traseele în același mod, propunând o licență București Pipera-Tunari și una București Pipera- Dimieni, pe traseu identic până la Tunari și bineînțeles că pentru Dimieni nu se va licita, așa cum s-a întâmplat și acum 6 ani, ruta nefiind viabilă economic, din cauza numărului redus de case și locuitori, și nimeni nu ar licita astfel concurând ruta București-Tunari identică ca și traseu până ân Tunari.

Noi, câțiva locuitori ai localității Dimieni, am strâns aproximativ 230 semnături, reprezentând peste 500 de case/familii, de la locuitorii din Dimieni și Moara Vlăsiei, pentru prelungirea rutei București-Dimieni, identificată cu cod traseu 44501 în lista cu propunerea de licențe a AMTB (atașată acestui email), către Moara Vlăsiei, devenind astfel o rută viabilă economic și legând astfel și comuna Moara Vlăsiei (o comună foarte mare) de metroul de la Pipera.

LIVE BLOG la Franta - Romania. Varianta soc pentru Halep. Anuntul din aceasta seara

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI