Editura Evenimentul si Capital

CUVÂNTUL CITITORULUI. Fiecare român cu durerea lui

14-04/scrisori-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 125 Vizualizari

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă.

Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sect. 2, București”. Cea mai interesantă epistolă -Scrisoarea săptămânii - va fi premiată cu un abonament pe trei luni la EVZ.

Vă rog să treceți și un număr de telefon, pentru a vă putea contacta ușor. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu

Scrisoarea săptămânii

  • „Dl. Baron să dea fonduri urgente, să scăpăm de calvarul din Cîmpineanca”

Sunt locuitor al comunei Cîmpineanca, jud. Vrancea. Sunt total nemulțumit de starea drumului județean ce leagă orașul Focșani de comuna noastră. Acest drum poartă numele de Calea Odobești.

În toamna anului 2012 s-au făcut lucrări pentru canalizarea comunei. În urma acestor lucrări s-a deteriorat în totalitate asfaltul, s-au format gropi, denivelări. Când mergem către Focșani și retur, vai de capul nostru, te zdruncină microbuzul până în creier. În plus, durata unei călătorii s-a triplat, starea tehnică a mașinilor are de suferit.Sarcina reparării acestei artere principale de circulație revine Consiliului Județean (CJ) Vrancea - și, cum în fruntea acestui consiliu este ales pe viață acest baron - Marian Oprișan - tartorul PSD, acesta se opune alocării de fonduri pentru reparația drumului pe motiv că primarul comunei, Paraschiv, este din altă „lume”, a PDL- ului.

Stau și mă întreb: după 1990 pluripartitismul ajută România sau creează mai mult dezbinări? Cu ce sunt vinovați locuitorii comunei Cîmpineanca că dl Oprișan nu dă fondurile necesare pentru reparația drumurilor că primarul lor are altă opțiune politică. Nu se răzbună pe primar, se răzbună pe bătrâni, copii, elevi, pe navetiști, pe cei ce nu au coloratură politică și chiar se răzbună și pe enoriașii săi - ai PSD- lui, care, Slavă Domnului!, sunt destui și în Cîmpineanca. De ce? Numai din orgolii politice prostești, inumane.

La ce facultate unde s-au predat cursuri de politică a învățat acest Oprișan că fondurile se alocă în funcție de coloratura politică? Îi reamintesc eu, care am trecut prin ceva școli, că fondurile necesare localităților se alocă în funcție de:

-Numărul locuitorilor, importanța socială a localității, urgența lucrărilor respective.

Eu consider că lucrările ce se referă la infrastructură sunt urgențe pentru o localitate! Dânsul nu gândește așa. Vor să acapareze tot capitalul politic la PSD. Dlor Ponta, Iliescu, Dragnea, Oprișan, iubiți parlamentari onești, alegători din toată țara- votați la viitoarele alegeri PSD-ul - să ne întoarcem la partidul unic de guvernământ, cui mai folosește lozinca cu pluralismul politic?

Am tot analizat, m-am tot gândit cum poate să afirme toți la unison, reprezentanții PSD-lui, că acest partid este de stânga- când toți reprezentanții lor, în frunte cu cine vreți, sunt baroni, bogătași cu conturi grase în bănci, cu conace prin toate părțile – Văleni, Breaza, Cornu, Alexandria, Balotești? Cum poate să aburească prostimea? Mai bine ar spune: Noi suntem pentru noi, nu pentru voi!

M-am convins că tuturor partidelor nu le place competiția, nu lasă liberă gândirea omului, alegătorului; se umblă cu intimidări, cu amenințări, cu șantaje. Eu nu am fost la referendumul pentru demitere. L-am considerat inoportun pentru bugetul țării. În paranteză, dacă aș fi legiuitor aș imputa suma cheltuită celor care au inițiat acel referendum. Am întrebat și eu în deplasările mele pe un tânăr cum a votat la Referendum. Mi-a spus că a votat cu DA - că a fost amenințat de unii din comisie că dacă votează cu NU, îi taie ajutorul social. Halal doctrină! Așa s-a ajuns la cifra nereală, cu șantajați, morți, invalizi.

Dau un sfat: dragi politicieni (să nu greșesc în loc de 6 să scriu C), fiți cinstiți cu voi înșivă, cu electoratul, iubiți competiția și dreptatea! Iar dlui Baron să dea fonduri urgente, să scăpăm de calvarul din Cîmpineanca.

Cu stimă,Dumitru Teodor Com.Cîmpineanca,jud. Vrancea

  • Soldatul Ionuț Amarandei se apără degeaba

Viorica Dancila, SAH la Dragnea! Declaratiile care o pot arunca afara din guvern

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI