Evenimentul Zilei > Social > Două cutremure în mai puțin de o oră! Care a fost magnitudinea și unde s-au produs. ULTIMA ORĂ!
Două cutremure în mai puțin de o oră! Care a fost magnitudinea și unde s-au produs. ULTIMA ORĂ!

Două cutremure în mai puțin de o oră! Care a fost magnitudinea și unde s-au produs. ULTIMA ORĂ!

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter s-a produs luni, la ora locală 11:17, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 17 de kilometri, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Potrivit informațiilor, intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade Mercalli. Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: Odobeşti (20 km), Râmnicu Sărat (21 km), Focşani (25 km), Panciu (35 km), Mărăşeşti (39 km).

Tot luni, la ora 11:36, în judeţul Vrancea, zona seismică Vrancea, s-a înregistrat un cutremur mai mic, cu magnitudinea 2 pe scara Richter, la adâncimea de 18 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Odobeşti (20 km), Râmnicu Sărat (22 km), Focşani (26 km), Panciu (35 km), Mărăşeşti (39 km), potroivit agerpres.ro.

Cele mai puternice seisme din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul în data de 14 martie şi cel de-al doilea în 25 aprilie, ambele fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 de ani au fost consemnate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: