Al treilea cutremur în România. Intervalele de timp au atras atenția INFP

Al treilea cutremur în România. Intervalele de timp au atras atenția INFP

Un nou cutremur a lovit România. A fost al treilea seism ce a s-a produs într-o singură zi pe teritoriul țării. INFP a reacționat imediat.

Primul seism s-a produs la ora locală 03:52, în judeţul Buzau, şi a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, la o adâncime de 126 kilometri. Seismul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (5km), Vălenii de Munte (33km), Urlaţi (39km), Slănic (40km) şi Întorsura Buzăului (40km).

Cel de-al doilea cutremur a avut loc la ora 10:53, în judeţul Vrancea, şi a avut o magnitudine de 3.5 pe scara Richter, la o adâncime de 92km. Intensitatea seismului în zona epicentrală a fost de I grad Mercalli. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Odobeşti (36km), Panciu (40km), Oneşti (43km), Târgu Ocna (49km) şi Focşani (50km).

Un al treilea seism s-a produs în ziua de 11/07/2019 la ora 14:32:19(ora României) în Zona seismică Vrancea, județul Vrancea, cu magnitudinea 2.1 pe scara Richter, la adâncimea de 20km.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Mărășești(7km), Tecuci(17km), Focșani(21km), Panciu(21km), Adjud(24km).

 

Specialiștii spun că, în general, cutremurele de mici dimensiuni sunt binevenite, deoarece sciarța terestră se detensionează și previn astfel cutremurele mari, care pot face probleme serioase. Vrancea însă este specială, iar acest lucru nu se aplică și în acest caz, după cum susțin aceiași specialiști.

„O seria de cutremure de mică amplitudine pot previni un seism major, prin disiparea energiei. Vrancea nu este tipul acesta. Vrancea este asemenea unui vas, în care se toarnă apă, iar la un moment dat nu mai suportă presiunea şi cedează“, a spus Gheorghe Mărmureanu, preşedintele de onoare al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.