Evenimentul Zilei > International > Cutremur politic la Chișinău. Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, arestat preventiv pentru 30 de zile
Cutremur politic la Chișinău. Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, arestat preventiv pentru 30 de zile

Cutremur politic la Chișinău. Fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, arestat preventiv pentru 30 de zile

Lovitură de teatru la Chișinău. Alexandru Pânzari, fostul ministrul al Apărării din Guvernul Chicu a fost trimis pentru 30 de zile în arest preventiv în dosarul care vizează angajarea finului lui Plahotniuc ca agent sub acoperire.

Hotărârea a fost pronunțată duiminică de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, la cererea procurorilor care instrumentează cazul. Potrivit unor surse, la ședința de astăzi a fost prezent și liderul PD, Pavel Filip, șeful politic al lui Pînzari.

După pronunțarea hotărârii, Pînzari a fost escortat de mascații de la Serviciul de informații și Securitate al Republicii Moldiova. „Este o decizie ilegală. Eu nu sunt vinovat”, a declarat Alexandru Pînzari pentru deschide.md.

Dosarul îl vizează pe finul oligarhului Plahotniuc

Pânzari este un politician cunoscut la Chișinău. Pe lângă funcția de ministrul al Apărării, el a ocupat și șefia Inspectoratului General de Poliţie. De altfel, faptele pentru care este acuzat acum au fost comise în timpul cât era în fruntea poliției Republicii Moldova.

Arestarea lui Alexandru Pînzari are legătură cu dosarul în care sunt vizați preşedintele Fighting & Entertainment Association, Dorin Damir, şi şeful IP Bălţi, Valeriu Cojocaru. Cauza vizează angajarea lui Damir, care este finul oligarhului Vlad Plahotniuc, în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei Direcţii 5 a Inspectoratului Naţional de Investigaţii din cadrul Ministerului de Externe.

În cadrul aceluiași dosar au fost reținuți șeful Inspectoratului de Poliție al municipilui Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației Fighting & Entertainment Association, Dorin Damir.

Pe 16 iulie, Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului președintelui FEA și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Totodată, șeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălți și inspectorul din cadrul Poliției de Frontieră au primit încă 30 de zile de arest, tot pe 16 iulie.

Cariera politică a lui Alexandru Pînzari

Alexandru Pînzari a deținut locul 38 pe lista electorală a Partidului Democrat pentru funcţia de deputat la alegerile din 11 iulie 2021. În perioada martie – noiembrie 2020, Pînzari a deţinut funcţia de ministru al Apărării, atât timp cât democraţii s-au aflat la guvernare în coaliţie alături de socialiştii lui Igor Dodon. În perioada 2016 – 2019, Alexandru Pînzari a condus Inspectoratul General de Poliţie

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: