Indicele Dow Jones a scăzut cu 4,42% la bursa americană, care a avut cea mai mare scădere de o zi din istorie.  Toți indicii principali de pe Wall Street au pierdut peste patru procente. Bursa din Tokyo a deschis, vineri dimineață, în scădere cu 3 procente, iar experții spun că este un efect direct al problemelor de pe Wall Street, scrie Digi 24.

Vineri dimineață, Bursa din Tokyo a deschis în scădere cu 3 procente. Potrivit experților, este este un efect direct al problemelor de pe Wall Street. Indicele Dow Jones a înregistrat, ieri, cea mai mare scădere într-o singură zi din istoria sa de peste 120 de ani – 1.190 de puncte sau 4,42 la sută.
Peste patru procente au pierdut și ceilalți indici principali, Nasdaq și S&P 500.

Asta pe fondul unei săptămâni dezastruoase pentru bursa americană, care poate deveni cea mai proastă perioadă de după criza economică din 2008.
Evoluțiile de pe bursele din New York și Tokyo influențează și celelalte piețe, astfel că și bursele europene au pierdut din cauza Covid-19. De altfel, pieţele de acţiuni din întreaga lume înregistrează cea mai proastă săptămână de după criza financiară din 2008

„Nici măcar nu mai este nevoie să aşteptăm publicarea datelor statistice pentru a vedea cât de grav este afectată economia. Poţi vedea cum vânzările companiilor aeriene şi hotelurilor au scăzut la jumătate. Este corect să spunem că impactul coronavirusului va fi mult mai mare decât războiul comercial dintre SUA şi China”, a declarat Tomoaki Shishido, senior economist la Nomura Securities.

Indicele global MSCI a coborât cu 0,5% după o cădere de 3,3% joi. De la începutul acestei săptămâni şi până în prezent a pierdut 9,3%, ceea ce înseamnă că este pe cale să înregistreze cel mai grav declin săptămânal după prăbuşirea de 9,8% înregistrată în luna noiembrie 2008.

Bursele de pe Wall Street sunt în fruntea acestui declin

Indicele S&P 500 a înregistrat joi o contracţie de 4,42%, cea mai mare scădere procentuală înregistrată după luna august 2011. După ce, la data de 19 februarie 2020, a atins un maxim istoric, indicele S&P 500 a pierdut 12%, cea mai gravă corecţie înregistrată de acest indice în doar şase zile, în timp ce indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 1.190,95 puncte, cea mai mare scădere înregistrată vreodată.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: