Cutremur în România. Primele informaţii de la INFP despre seismul de duminică

Cutremur în România. Primele informaţii de la INFP despre seismul de duminică

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunţat că duminică, 18 aprilie, a fost înregistrat un cutremur în zona seismică Vrancea-Buzău.

Cutremur în România. Primele informaţii de la INFP despre seismul de duminică. „În ziua de 18 Aprilie 2021, la ora 13:03:16 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 140km, conform Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56km E de Brasov, 64km N de Ploiesti, 119km N de Bucuresti, 128km S de Bacau, 133km NE de Pitesti, 134km V de Braila, 136km V de Galati, 171km E de Sibiu, 184km N de Ruse, 210km SV de Iasi”, notează infp.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cutremur în România.

„Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP este succesorul instituțiilor de cercetare care au avut ca scop studiul cutremurelor

În anul 1895 a fost înființată prima stație seismică din România, în cadrul Institutului Meteorologic din București.

Instituțiile care s-au ocupat de cercetări în domeniul fizicii Pământului au fost, în ordine: Centrul de Cercetări Geofizice (CCG) al Academiei Române (1961-1970), urmat de Institutul de Geofizică Aplicată (1970-1974) și Institutul de Geologie și Geofizică (IGG, 1974-1977), ambele aparținând Ministerului Minelor, Petrolului și Geologiei.

În februarie 1977, a luat fiinţă Centrul pentru Fizica Pământului (CFP) prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică al României cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române.

În 1994 Centrul pentru Fizica Pământului (CFP) a fost transformat în Institutul Naţional pentru Fizica Pământului - INFP, iar în 1996, a devenit Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP.

INCDFP este în coordonarea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, activitatea institutului fiind reglementată de o serie de acte normative.

Stuctura INFP

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului desfășoară activități de cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică în domeniul Fizicii Pământului, în general, şi al seismologiei în principal.

Cercetarea științifică în cadrul institutului este structurată pe trei departamente/laboratoare:

Departamentul de Cercetare-Dezvoltare Inovare în Științele Pământului - realizează cercetări fundamentale și aplicative pentru înțelegerea factorilor declanșatori ai cutremurelor, a parametrilor acestora, a modului de propagare a undelor seismice, a efectelor locale, a nivelurilor de hazard și risc seismic și la tsunami, dar și a modurilor de reducere a vulnerabilității seismice și creștere a rezilienței”, se arată pe site-ul sursei citate.