Cutremur în România. Al doilea în ultimele ore

Cutremur în România. Al doilea în ultimele ore Sursa: Arhiva EVZ

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), un cutremur cu magnitudinea de 3,1 a avut loc vineri dimineața în județul Buzău. Un alt seism a avut loc joi sera în Oltenia.

Seismul a avut loc la ora 9.17 în zona seismică Vrancea, în județul Buzău. Acesta a avut magnitudinea de 3,1 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 111 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (58 km), Ploiești (65 km), București (119 km), Bacău (127 km), Brăila (132 km).

Un alt cutremur a avut loc, joi seara, în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

De data aceasta nu a fost vorba despre Zona Seismică Vrancea, seismul înregistrându-se în Oltenia, în judeţul Gorj, nu departe de Târgu Jiu, potrivit imaginii publicate de INFP.ro.

A fost un cutremur slab de suprafaţă, de magnitudine 2.1, înregistrat la ora locală 22:40:17.

Potrivit datelor revizuite publicate joi seara de către Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs la 14 km adâncime.

Cutremurul s-a produs la 112km NV de Craiova, 122km SV de Sibiu, 150km SE de Timişoara, 155km V de Piteşti, 172km SE de Arad, 190km S de Cluj-Napoca, 197km E de Belgrad, 201km E de Zemun, 215km N de Nis, 218km V de Braşov.

Ultimele cutremure din România au avut loc în zilele de 10 şi 11 septembrie, două din ele în Zona Seismică Vrancea şi două în Zona Seismică Făgăraş-Câmpulung.

Cel mai important cutremur din acest an a avut 4,7 grade și s-a simțit și în București

Cel mai important seism din acest an a avut tot o magnitudine de 4,7 grade pe Richer şi a fost resimţit şi la Bucureşti. Cutremurul s-a produs pe 26 mai.

„Momentan nu se pune problema unui cutremur, mai durează încă mulți ani, poate 20, dar nimeni nu poate ști deocamdată ziua, ora, anul. M-am uitat, studiind toate documentele istorice, și ceea ce am înțeles este că deocamdată cutremurele nu pot fi deduse, pentru că sunt foarte mulți factori care contribuie și geologia este foarte complexă””, declara, în acest an, legat de un viitor mare cutremur în România, seismologul Gheorghe Mărmureanu.