Recent, Dana Rogoz a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre un subiect delicat și dureros: abuzul sexual.
Dana Rogoz povestește cum o simplă călătorie cu mijloacele de transport în comun se poate transforma într-o experiență destul de neplăcută. „Abramburica” spune că mulți bărbați – sub pretextul că mașina era aglomerată – își lipeau corpul de al ei, iar senzația era una foarte neplăcută. Și de parcă asta nu ar fi destul de rău, acești bărbați găseau tot felul de motive să le atingă pe fete ”ca din întâmplare”, Bineînțeles, și Dana a trecut prin astfel de ”experiențe” neplăcute.
Din păcate, chiar și în zilele noastre, acest fenomen nu a dispărut.
„Eu nu o să uit senzația pe care o aveam când un bărbat se lipea cu corpul lui de spatele meu, sub pretextul că e foarte aglomerat, iar eu nu știam cum să mă retrag, cum să îmi schimb poziția, ca nu cumva să îl fac tot pe el să se simtă prost. Tot mie îmi era rușine de gândurile și temerile pe care le aveam, căci nu fusesem învățată că am dreptul să mă întorc și să îi spun pe un ton calm: „Stop! Vă rog frumos să vă retrageți doi pași! Și ar mai fi claxoanele, ridicatul fustei, pus mâna în fugă pe sâni sau fund… care în perioada adolescenței erau cumva atât de uzuale, încât nici nu puteai să te plângi de ele. Și nu, nu ne plăceau, așa cum cred unii. Dar nu aveam poate suficient curaj pe atunci să punem limite, pentru că societatea nu ne învățase asta și nici nu ne oferise un context prielnic”, a declarat Dana Rogoz pentru viva.ro.
Te-ar putea interesa și:
acum s-au schimbat vremurile, Fetele nu mai merg cu tramvaiul si troleibuzul la munca in aglomeratie ca-s putine, majoritatea „plecate”. Cand merg singure pe strada sau prin cartier apare sigur un BieMWieu cu geamul lasat din care baietul claxoneaza, fluiera si striga : hay fa sa te fac un suc. Normal, educatia mioritica.
Si unde-i cutremurul?????
FOARTE ADEVARAT!! Am trecut prin aceleasi lucruri, si EXACT la fel, imi era rusine sa spun ceva. Ce uita e ca daca adultii din preajma observau, nu se amesteca nimeni. Tot tie ti se reprosa, verbal sau din priviri, ca i-ai fi ‘indemnat’ sa faca lucrul asta.