Evenimentul Zilei > Politica > Cutremur în AUR. S-a retras din partid într-un mod neașteptat. „Voi continua ca independent”
Cutremur în AUR. S-a retras din partid într-un mod neașteptat. „Voi continua ca independent”

Cutremur în AUR. S-a retras din partid într-un mod neașteptat. „Voi continua ca independent”

Partidul AUR se confruntă cu primele demisii. Este vorba despre un deputat, de Hunedoara, care a anunțat că va activa independent.

Deputatul Anamaria Gavrilă a anunţat, într-o postare pe Facebook, că părăsește partidul AUR și că va activa ca independent. Aceasta a precizat că a ales această cale deoarece partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu nu a depășit faza sloganelor. Anamaria Gavrilă a precizat că în momentul semnării adeziunii a crezut că va găsi la AUR o echipă care vrea să facă o politică diferită de cea a altor partide, în slujba cetăţeanului. Cum nu a găsit această echipă, și-a prezentat demisia.

„De astăzi îmi voi continua mandatul de parlamentar de Hunedoara ca deputat independent. Rămân dedicată obiectivului pe care mi l-am asumat în faţa celor care m-au votat, acela de a face un alt fel de politică pentru deveni şi pentru hunedoreni şi de a da un exemplu prin acţiune şi implicare.

Am luat una dintre cele mai dificile decizii din viaţa mea. Atunci când m-am înscris în AUR eram convinsă că fac parte dintr-o echipă care îşi doreşte să arate că putem face o politică diferită, în beneficiul cetăţeanului. O echipă cu oameni de cuvânt, care se respectă unii pe alţii şi care nu se pierde în nebuloasa politică plină de demagogii.

O echipă organizată pe criterii meritocratice şi de eficienţă, cu obiective, strategii şi acţiuni care să aducă rezultate reale pentru români”, a precizat deputatul.

Anamaria Gavrilă acuză atitudinea timorată a liderilor AUR

Anamaria Gavrilă a mai spus că sloganele nu țin locul acțiunii, iar cu atitudinea timorată pe care o manifestă față de alte partide, liderii AUR nu au cum să impună o altă viziune.

„Sloganele nu ţin însă locul acţiunii politice coerente şi o atitudine timorată de puterea aparentă a altor partide nu are forţa necesară de a impune o nouă viziune pentru România. Iar pentru mine, a continua în această formulă, ar înseamnă a rămâne resemnată că mai mult nu se poate pentru români. Sunt însă convinsă că românii au determinarea şi dorinţa de a avea o ţară care funcţionează pentru noi toţi. Românii au însă nevoie de lideri care să demonstreze curaj, integritate şi autenticitate. Au nevoie de lideri care să îi unească în jurul unui proiect ambiţios în care credem cu toţii”, a mai spus deputatul.

Lipsită de susținerea partiduluiEa s-a declarat dezamăgită, după un an de activitate politică, de faptul că nu are o echipă pe care să se bazeze. Anamaria Gavrilă a dat ca exemplu o propunere pe care le-a făcut-o celor doi consilieri locali pe care îi are AUR la Hunedoara, de a iniția un proiect pentru preluarea termocentralei Mintia la Primărie.

„Le-am cerut consilierilor locali ai AUR, în mai multe rânduri şi, din păcate, fără succes, să propună o hotărâre de Consiliu Local pentru preluarea Termocentralei Mintia la Primărie. Era o oportunitate şi o ultimă speranţă de rezolvare a problemei termoficării centralizate pentru iarna următoare după ce primarul a refuzat să vină cu o soluţie.

Pe aceeaşi temă, a rezolvării încălzirii în Deva şi a apărării Termocentralei Mintia, am avut prea puţin sprijin din partea conducerii centrale a AUR în momentele în care am făcut demersuri pentru a-l convinge pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu, să renunţe la planul de vânzare a termocentralei la preţ de fier vechi şi să ia decizii în beneficiul devenilor.

De asemenea, nu am primit susţinerea necesară pentru a iniţia o moţiune simplă împotriva Ministrului Energiei, Virgil Popescu, care recent s-a dovedit a fi cu adevărat un trădător de ţară şi un om fără caracter, lăsând mii de oameni în frig la Deva în plină pandemie şi încercând să aloce 600 de milioane de euro prin PNRR unei firme de casă a partidului său”, a mai spus deputatul demisionar.

Potrivit spuselor sale, în aceste condiții a decis să se retragă din AUR și să facă echipă cu cetățenii care au votat-o.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: