Cutremur devastator. Cartierul arată ca după apocalipsă - Foto șocante

Cutremur devastator. Cartierul arată ca după apocalipsă - Foto șocante

Cutremur devastator în Albania. Imaginile apocaliptice au ajuns la MAI, pompierii români încercând să caute supraviețuitori printre ruine.

Pompierii români căută supraviețuitori în orașul albanez Durres, după seismul devastator. Salvatorii din România s-au instalat într-o bază navală și au început operațiunile. MAI i-a trimis și lui Klaus Iohannis documente și pozele cu intervențiile salvatorilor români.

„Echipa RO-USAR  a început operațiunile de salvare-căutare în Albania. Imediat după aterizarea pe teritoriul Albaniei, echipa RO-USAR s-a instalat în incinta unei baze navale din orașul Durres. Ulterior, începând cu ora 00:00, pompierii salvatori au ajuns în partea de nord a orașului Durres unde au început operațiunile de căutare - salvare la o clădire P+6+M, prăbușită, fiind indicii că sub dărâmături mai pot fi supraviețuitori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specialiștii români acționează în zona orașului Durres alături de echipe din Grecia, Croația și Turcia.În această dimineață a fost programată o întâlnire a șefilor de echipe cu autoritățile locale pentru coordonarea eforturilor de salvare a supraviețuitorilor. Reamintim că în urma activării mecanismului de protecție civilă europeană, Guvernul României, la solicitarea domnului Președinte Klaus Iohannis, pentru implicarea urgentă a țării noastre în oferirea de suport și ajutor Albaniei, a trimis echipa de salvare-căutare RO-USAR a unității speciale a IGSU din cadrul MAI în sprijinul autorităților albaneze.

Două aeronave C 130 Hercules puse la dispoziție de către Ministerul Apărării Naționale au transportat în Albania echipa RO-USAR și cele 12 tone de echipamente necesare intervenției. Echipa este formată din 52 de pompieri, acreditați de către ONU pentru misiuni internaționale, patru câini pregătiți pentru salvarea de vieți omenești și doi voluntari specializați în dresajul canin.Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel VELA, este în permanentă legătură cu colonelul Vasile PIRTEA, șeful echipei de salvatori, un profesionist de excepție, pentru a fi informat în legătură cu orice nevoie sau solicitare a specialiștilor noștri și a dispune rezolvarea acestora cu celeritate”, spun reprezentanții MAI.