Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur de 6,2 grade în Grecia. Panică pe străzi
Cutremur de 6,2 grade în Grecia. Panică pe străzi

Cutremur de 6,2 grade în Grecia. Panică pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs marți în apropierea insulei grecești Creta. Epicentrul a fost localizat la 124 kilometri sud-est de orașul Heraklion.

Potrivit primelor informații furnizate de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC), seismul a durat cel puțin 20 de secunde.

Luna trecută, pe 27 septembrie, a avut loc un alt cutremur puternic în Grecia, de 6,4. Peste 1.000 de persoane au fost vacuate, iar un muncitr care lucra într-o biserică și-a pierdut viața.

Un alt seism puternic s-a produs în luna martie, în centrul Greciei. Cutremurul a avut o magnitudine de 5.8 și s-a produs la o adâncime de 10km, în apropierea următoarelor oraşe: 126km SV de Thessaloniki, 173km N de Patra, 246km SE de Tirana, 247km S de Skopje, 253km NV de Piraeus, 255km NV de Athens, 285km S de Prizren.

Institutul de Geodinamică din Atena a anunţat că epicentrul seismului a fost localizat la 16 km sud de oraşul Elassona din centrul Greciei şi s-a produs la o adâncime de 8,5 km.

Un cutremur puternic a lovit aceeaşi zonă cu o săptămână înainte, avariind grav sute de clădiri şi forţând locuitorii să-şi părăsească casele şi să se adăpostească temporar în corturile puse la dispoziţie de autorităţi. Cutremurul s-a produs la ora 10:16:08 UTC și a avut magnitudinea 6.3 pe scara Richter.

Seismul a avut loc la o adâncime de 8 kilometri, în apropiere de localitatea Larissa, la aproximativ 22 km Nord Vest, în zona centrală a Greciei. Unda de șoc a fost resimțită și în capitala statului grec, la Atena.

Știrie în curs de actualizare