Evenimentul Zilei > Social > CUTREMUR de 7,6 grade. Adâncimea EXTREM de mică i-a SPERIAT pe cercetători. ALERTA DE TSUNAMI este ACTIVĂ
CUTREMUR de 7,6 grade. Adâncimea EXTREM de mică i-a SPERIAT pe cercetători. ALERTA DE TSUNAMI este ACTIVĂ

CUTREMUR de 7,6 grade. Adâncimea EXTREM de mică i-a SPERIAT pe cercetători. ALERTA DE TSUNAMI este ACTIVĂ

Un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri în Pacificul de Sus. Alerta de tsunami a fost imediat activată.

Un puternic cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a produs miercuri în largul coastei de est a Noii Caledonii, în Pacificul de Sud, a anunţat Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific (PTWC), precizând că au fost observate deja valuri tsunami, relatează Reuters.

Potrivit Institutului american de studii geologice (USGS), citat de Xinhua, seismul s-a produs la ora 04.18 GMT.

Cutremurul s-a produs la numai 10 km adâncime, având epicentrul la circa 155 km est-sud-est de insulele Loialităţii din largul coastei de est a Noii Caledonii, teritoriu francez de peste mări.

„Valuri tsunami care ajung de la unul până la trei metri deasupra nivelului mareei sunt posibile de-a lungul coastelor Noii Caledonii şi Vanuatu”, a precizat PTWC, adăugând că valuri de până la un metru sunt posibile pentru unele coaste din Fiji.

Până în prezent nu s-au raportat pagube materiale sau victime în urma cutremurului, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al grupului francez minier Eramet, care operează o uzină de nichel la Noumea, a precizat că a activat procesul de alertă pentru tsunami.

„Procedura este de a le cere oamenilor care lucrează în apropierea apei să se mute la înălţime”, a spus el, precizând că a simţit cutremurul, care a fost puternic, dar nu a durat foarte mult

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: