Omul de afaceri Georgică Giurgiucanu a contestat hotărârea dată de Colegiul de conducere al Înalte Curți de Casație și Justiție nr.89 din data de 12 decembrie 2017. În plângere a specificat că o hotărâre de formare a acestora nu există. Omul de afaceri  a fost judecat alături de Radu Mazăre și apoi condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. 

În replică, ÎCCJ a transmis, printr-un comunicat de presă, că decizia legată de constituirea completurilor de 3 judecători a fost aprobată de Colegiul de conducere și că există documente care certifică legalitatea completurilor.

Înalta Curte precizează că, potrivit art. 52 din Legea nr. 304/2004, colegiile de conducere sunt cele care stabilesc compunerea completelor de judecată. Aceasta afirma: „niciun temei pentru care completurile colegiale de la nivelul instanţei supreme, cu excepţia completurilor de 5 judecători, ar trebui constituite printr-o altă procedură decât cea legală, aplicabilă tuturor completurilor colegiale din ţară”.

În ce privește legalitatea constituirii completurilor de 3 judecători, pentru anul în curs, instanța precizează că compunerea completurilor de judecată de 3 jucători a fost aprobată de Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin Hotărârea nr. 80 din 12 decembrie 2017

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Te-ar putea interesa și: