Evenimentul Zilei > Actualitate > Cursa SÂNGEROASĂ. Taurii au ATACAT mai multe persoane la Festivalul din Pmaplon | GALERIE FOTO
Cursa SÂNGEROASĂ. Taurii au ATACAT mai multe persoane la Festivalul din Pmaplon | GALERIE FOTO

Cursa SÂNGEROASĂ. Taurii au ATACAT mai multe persoane la Festivalul din Pmaplon | GALERIE FOTO

Cinci persoane au fost rănite luni, în timpul primei curse cu tauri a Sărbătorilor San Fermin din oraşul spaniol Pamplona.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a suferit răni abdominale după ce a fost luat în coarne de un taur, iar alţi patru au suferit contuzii.

În fiecare zi a festivalului, sute de participanţi fug în faţa unor tauri de 500 de kilograme, lăsaţi liberi pe îngustele străzi din centrul Pamplonei, pe un traseu care se termină în arena unde seara au loc coridele.

Edilii oraşului au introdus în acest an un nou cod de conduită pentru participanţi, care interzice aprinderea de pocnitori sau participarea la cursa cu tauri în stare de ebrietate.

Fiesta de San Fermin din 2014 va cuprinde 443 de evenimente programate de primăria oraşului, care a alocat în acest scop un milion de euro, scrie EFE. Festivalul durează nouă zile, iar anul acesta sunt așteptați aproape un milion de vizitatori, relatează Agerpres.