Curiozităţi pe care nu le ştiaţi despre păsări şi animale. Struţi care urlă ca leii şi comportamente incredibile ale cimpanzeilor bonobo

Curiozităţi pe care nu le ştiaţi despre păsări şi animale. Struţi care urlă ca leii şi comportamente incredibile ale cimpanzeilor bonobo

Pământul găzduieşte peste 10 milioane de specii diferite de animale. Din păcate, cunoaştem prea puţine despre acestea.

Aici s-au creat condiții pentru apariția diferitor forme de viaţă, printre care cele mai remarcabile probabil sunt animalele.

Începând de la micul purice la marea balenă albastră, fiecare din ele au căpătat calități unice care le fac să se difere una de alta.

Aşadar, s-ar putea să fiți surprinşi de unele din cele mai uimitoare curiozități despre animale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pregătiți-vă să fiți uimiți de rezistenţa, abilitățile fizice şi splendoarea acestor creaturi magnifice.

Ce nu ştiaţi despre struţ

Struţul poate alerga mai repede decât caii, deoarece, e poate deplasa cu 70 km/h timp de 30 de minute, iar masculii pot urla ca leii.

Incapacitatea de a zbura a struțului a fost compensată prin picioarele lui foarte puternice, dacă mai adăugăm la aceasta faptul ca sunt cele mai mari păsări, ce pot ajunge la o greutate mai mare de 100 kilograme, ar trebui să fiţi precauți în prezenţa lor, nu face să-i iritați.

Picioarele lui pot fi o armă fatală, atât pentru răpitori, cât şi pentru oameni.

Destul de interesant este faptul că, struții au tocmai trei stomacuri şi sunt unicele păsări care au o separare completă a fecalelor şi urinei.

În timpul sezonului de reproducere, masculii scot strigăte zgomotoase, asurzitoare şi execută parade elaborate. Mai multe femele depun ouă adesea într-un singur cuib, producând împreună până la 30 de ouă, dar responsabilitatea clocirii revine masculului.

Cimpanzeii bonoboImagini pentru cimpanzei bonobo

Ca şi oamenii, cimpanzeii bonobo se împerechează nu doar pentru a procrea, ci şi ca formă de interacţiune socială. Fiind cele mai paşnice primate, cimpanzeii bonobo apelează de foarte multe ori la amor pentru a evita unele conflicte între membrii grupului, sau chiar pur şi simplu doar pentru a „se saluta”.

Acest tip de cimpanzei, este renumit pentru frecvenţa actelor sexuale, atât cu membri de sex opus, cât şi de acelaşi sex.

Deşi sunt înrudiţi cu noi, despre bonobo se ştie cel mai puţin dintre primatele mari.

Unul dintre aspectele cercetate de specialişti în domeniu este cel al comportării verbale ale cimpanzeilor bonobo.

Deşi femelele din mai multe specii de primate ţipă ăn timpul actului sexual, acesta fiind un mod de „a-şi face reclamă", pentru a atrage mai mulţi masculi şi a-şi îmbunătăţi şansele de a avea urmaşi, femelele bonobo emit aceste sunete chiar şi atunci când se împerechează cu alte femele, ceea ce înseamnă că nu reproducerea le motivează şi că aceste semnaţe sonore, la fel ca şi actul în sine, fac parte din comunicarea în interiorul grupului.

În rândul cimpanzeilor bonobo, intensitatea cu care femela ţipă în timpul sexului este influenţată de cât de popular este masculul. Cu alte cuvinte, cu cât acesta este mai sus pe scara ierarhică în cadrul grupului, cu atât femela va face mai multă gălăgie în timpul actului sexual.

A sta lângă un membru popular şi influent în cadrul grupului nu e puţin lucru.