De altfel, Frank-Walter Steinmeier a subliniat că diviziunile continuă adesea să submineze relaţiile între germanii din est şi cei din vest şi i-a invitat pe toţi să faţă faţă eventualelor erori comise în cursul procesului de reunificare, scrie Agerpres.

Extremismul și populismul

„Este în joc democraţia noastră”, a avertizat preşedintele german, potrivit căruia dacă „coeziunea socială slăbeşte, neîncrederea în politică creşte, la fel şi terenul favorabil pentru populism şi partidele extremiste”, a spus Steinmeier, alături de care s-au aflat Angelei Merkel, predecesorul acesteia în funcţie Gerhard Schroeder (1998-2005), dar şi primul şi ultimul conducător al RDG desemnat democratic, Lothar de Maiziere.

Anterior, Merkel și președintele Bundestagului (camera deputaţilor), Wolfgang Schäuble, luaseră parte la o slujbă religioasă în biserica Sf.Petru şi Pavel din Potsdam.

Însă doar 130 de persoane au fost autorizate să intre în biserică pentru a se respecta măsurile de distanţare fizică impuse de pandemia Covid-19.

După căderea Zidului Berlinului, la 9 noiembrie 1989, Germania s-a reunificat, istoric, după ce a fost separată în urma celui de-al doilea Război Mondial, cu acordul URSS și al aliaților

Data de 3 octombrie este de atunci sărbătoare naţională în Germania.

 

PAGINA ANTERIOARA