Săptămâna aceasta este rândul, potrivit unor surse apropiate celor doi, a zeci de lideri masoni din Marea Lojă Naţională a României, dar şi din alte loji, precum şi al lui Sebastian Ghiţă
Într-una din sesizările depuse de curând la DNA, preşedintele Fundaţiei EurHONEST, Florin Ghiulbenghian, i-a sesizat pe procurori despre fapte ce constituie infracţiuni extrem de grave, care atentează la valori morale fundamentale”, care ar fi fost săvârşite, potrivit denunţului ce a ajuns în posesia noastră, de „generalul Oprea Gabriel, la data faptelor Ministru al Apărării; amiral dr. Marin Gheorghe, la data faptelor Şeful Statului Major General; general dr. Dănilă Ştefan, la data faptelor Şeful Statului Major General, începând cu 01 Ianuarie 2011; generalul locotenent Cătălin Ştefăniţă Zisu, la data faptelor Comandant al Comandamentului Logistic Întrunit din Ministerul Apărării; Băsescu Traian, la data faptelor preşedinte al României; generali şi ofiţeri din cadrul Administraţiei Prezidenţiale; generali şi ofiţeri din cadrul Ministerului Apărării; procurorul sau procurorii din cadrul Secţiei Militare a Parchetului General care au dispus clasarea reclamaţiei depuse de Dobriţoiu Corneliu, fost Ministru al Apărării”.
Aceştia sunt acuzaţi de „acordarea de grade şi înaintarea în grad a unor ofiţeri în rezervă, în număr de 935 de persoane, în perioada 23.12.2009 – 07.05.2012, cu încălcarea gravă şi premeditată a prevederilor legale”. Ghiulbenghian dă în denunţ şi exemple concrete de persoane care ar fi fost înaintate în grad fără temei legal de către Traian Băsescu şi Gabriel Oprea: Bartolomeu Savoiu (naşul de cununie al fiului lui Virgil Măgureanu), Neculai Onţanu şi Eugen Gheorghe.
Protocoalele lui Oprea
Pe de altă parte, preşedintele Eur- HONEST îi sesisează pe procurori despre „falsuri comise de Oprea Gabriel în legătură cu mesele de protocol pe care le oferea în sediul Ministerului Apărării în perioada 2010-2012. Astfel, am constatat că Oprea Gabriel a cheltuit pe protocol suma de 165.073 RON, sumă pe care a achitato doar dupa îndepărtarea sa din funcţia de Ministru al Apărării. Mai mult, s-a constatat de către Comisia de Anchetă a Ministerului Apărării că d-ul General locotenent Cătălin Ştefăniţă Zisu a prezentat documente contabile primare (facturi şi avize de expediţie) asupra cărora există suspiciunea că erau falsificate, în scopul acoperirii infracţiunilor comise în legătură cu cheltuirea banilor publici pentru mesele de protocol ale Ministrului Apărării, Gabriel Oprea. De asemenea, ulterior achitării de către Gabriel Oprea a sumei imputate, s-a constatat că acesta nu putea justifica şi nu justifică nici până în prezent existenţa legală a acestei sume în declarațiile de avere depuse în conformitate cu prevederile legale”.
Cum a ajuns Alina Măgureanu să colaboreze cu DNA
Fosta noră a lui Virgil Măgureanu a fost anul trecut invitată la DNA să dea informaţii despre mitele plătite de firma Romprest, de care ar fi ştiut de la soţul său, Marian. Cum încă era căsătorită cu acesta, ea nu a putut fi audiată oficial, ci doar invitată să ajute ancheta. Trebuie precizat că procurorii o aveau la mână cu fapte de evaziune ale unor firme înregistrate pe numele ei, dar administrate, în realitate, de Marian Măgureanu. După pronunţarea divorţului, Alina Măgureanu a ales să colaboreze cu DNA pentru a scăpa de acuzaţii. Conform legii, soţia nu poate fi obligată să depună mărturie împotriva soţului.
Casa nedeclarată a magistraţilor Gheorghe
Alina Petre Măgureanu scria în luna martie, pe o rețea de socializare: „Am depus la DNA, împreună cu Florin Ghiulbenghian, un denunț penal împotriva a doi magistrați, Prim-procurorul de Ilfov, Mihai Gheorghe, și soția acestuia, Brândușa Gheorghe, judecător la Tribunalul București. În decursul unui an și jumătate, Parchetul Ilfov a dispus mai multe soluții vădit nelegale în dosare penale care vizau familia al cărui nume n-am voie să-l pronunț. Exasperată de abuzurile procurorilor ilfoveni, am apelat la sprijinul dragului meu prieten Florin Ghiulbenghian, președintele Fundației EurHONEST, care se ocupă și cu combaterea actelor de corupție. În urma acțiunii noastre, am reușit să strângem dovezi incontestabile despre acte grave de corupție comise de către cei doi magistrați, pe care le-am atașat la denunțul formulat. Astăzi, procurorii DNA neau făcut o mare bucurie prin începerea procedurilor penale împotriva lui Mihai Gheorghe și a soției acestuia. Mulțumesc, DNA, pentru tot ceea ce faceți pentru România!”.
FOTO: Casa soților Gheorghe are o curte de 2.300 mp FOTO: EVZ
Sursele noastre ne-au spus că obiectul denunţului la adresa soţilor Gheorghe este casa acestora ridicată în localitatea Bragadiru în anul 2012. Potrivit cuplului Măgureanu – Ghiulbenghian, magistraţii nu şi-au declarat imobilul în valoare de circa 200.000 de euro, iar impozit plătesc numai pe terenul de 2.300 mp. La denunţ au fost adăugate fotografii care ar demonstra că cei doi soţi şi-ar fi racordat ilegal casa la reţeaua de curent electric.