Evenimentul Zilei > International > Cunoscutul actor Bill Cosby iese din închisoare. I-a fost anulată condamnarea
Cunoscutul actor Bill Cosby iese din închisoare. I-a fost anulată condamnarea

Cunoscutul actor Bill Cosby iese din închisoare. I-a fost anulată condamnarea

Celebrul actor Bill Cosby va ieși din închisoare, după ce Curtea Supremă de Stat din Pennsylvania a decis miercuri să anuleze condamnarea și sentința din 2018 pentru agresiune sexuală.

Cosby a fost la o închisoare de stat din zona Philadelphia, marcată de curte ca fiind „un prădător violent sexual”. I s-a refuzat condiționarea anul trecut pentru că a refuzat să participe la un program de tratament pentru închisoare pentru infractori sexuali.

„Va ieși din închisoare în câteva ore”

O sursă a declarat pentru „Today Show’s” Craig Melvin că Cosby „va ieși din închisoare în câteva ore”.

Anularea sentinței lui Cosby provine din deciziile contradictorii luate de magistrații care lucrează la caz.

Procurorul districtului Montgomery, Bruce Castor, a refuzat inițial să îl trimită în judecată pe Cosby în 2005, deoarece a considerat că mărturia victimei Andrea Constand nu era de încredere și nu existau suficiente dovezi coroboratoare pentru a dovedi criminalitatea dincolo de orice îndoială rezonabilă.

Refuzul său public de a-l urmări pe Cosby i-a pregătit drumul lui Constand de a da în judecată vedeta TV în instanța civilă, obligându-l pe Cosby să depună mărturie, sub pedeapsa mărturiei mincinoase, care nu era protejată de dreptul celui de-al cincilea amendament împotriva autoincriminării.

Succesorii lui Castor, cu toate acestea, „nu s-au simțit legați de decizia sa” de a nu declanșa urmărirea penală și ulterior au folosit acea mărturie pentru a-l urmări penal pe Cosby.

Cosby a depus și vara trecută recurs

Vara trecută, Cosby a depus un recurs spunând că este „fundamental nedrept” ca mărturia sa din procesul civil al lui Constand să fie folosită ca probă la procesul său, deoarece un procuror îi spusese că nu va fi acuzat.

„Există un singur remediu care poate readuce complet Cosby la status quo ante”, se arată în decizia instanței. „El trebuie eliberat și orice urmărire penală viitoare cu privire la aceste acuzații speciale trebuie interzisă. Nu contestăm că acest remediu este atât sever, cât și rar. Dar este justificat aici, într-adevăr obligat. ”

Actorul Bill Cosby a fost condamnat, în 2018, la 10 ani de închisoare după o lungă luptă în instanță, el fiind acuzat de agresiuni sexuale.

Mai mult, el i-a plătit femeii 3,4 milioane de dolari, după o înţelegere civilă, în 2006.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: