Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cunoscut magistrat, hărțuit cu plângeri la Inspecția Judiciară. Comentariile împotriva abuzurilor îi deranjează pe șefii Justiției
Cunoscut magistrat, hărțuit cu plângeri la Inspecția Judiciară. Comentariile împotriva abuzurilor îi deranjează pe șefii Justiției

Cunoscut magistrat, hărțuit cu plângeri la Inspecția Judiciară. Comentariile împotriva abuzurilor îi deranjează pe șefii Justiției

În doar câteva săptămâni, comentariile acide ale judecătoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timiș, au făcut obiectul a două sesizări către Inspecția Judiciară. În spatele acestora se pare că ar fi șeful CSM, Bogdan Mateescu.

Judecătoarea Adriana Stoicescu este cunoscută pentru comentariile sale acide pe rețelele de socializare, în care denunță abuzurile din justiție, iar acest lucru se pare că-l deranjează pe șeful CSM.

Sesizările către Inspecția Judiciară au venit, după cum relatează luju.ro, la scurtă vreme după ce Adriana Stoicescu a vorbit, într-o nouă postare, despre „personaje ale căror tați slugăreau partidul și securitatea”. Potrivit sursei citate, tatăl șefului CSM, fiind vizat de această postare, după ce s-a aflat că ar fi făcut poliție politică. Din acest motiv, relatează luju.ro, Adriana Stoicescu ar fi devenit ținta atacurilro președintelui CSM, Bogdan Mateescu.

În decurs de doar o luna, acesta a formulat la Inspecția Judiciară două sesizări care vizează criticile pe care Adriana Stoicescu le-a făcut la adresa ministrului Justiției Stelian Ion. Ultima a fost depusă în urmă cu câteva zile, după cum a precizat chiar judecătoarea din Timiș pe pagina sa de Facebook.

„A două sesizare la Inspecția Judiciară, de dată asta pentru îndemnul adresat dl. ministru de a pleca acasă…”, a scris Adriana Stoicescu, fără a dezvălui cine este în spatele acestui denunț.

Judecătoarea Adriana Stoicescu

Comentariile Adrianei Stoicescu fac obiectul sesizărilor

Surse citate de luju.ro susțin că în spatele ultimei sesizări ar fi președintele CSM, Bogdan Mateescu. Sesizarea transmisă are în vedere un text scris de Adriana Stoicescu pe Facebook, în care îi cerea ministrului Justiției, Stelian Ion să demisioneze:

„Cu riscul de a-mi petrece restul carierei de magistrat în cercetări disciplinare, cu riscul de a fi sancționată, îmi asum! Plecați acasă, dl Stelian Ion, pseudoministrul injustiției! Judecătorii nu sunt preșul dvs! Să va fie rușine, dar nu cred că știți ce înseamnă asta! Nimeni nu a amenințat public un președinte de curte. Și v-ați gândit că e timpul, nu? Aveți în sânge secretarul de partid care își cheamă «slugile» la raport, nu? Orice minut cu dvs în fruntea justiției este un pas spre dezastru! Plecați!”, a scris Adriana Stoicescu.

La finele lunii aprilie, Bogdan Mateescu ar fi sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu o altă postare a Adrianei Stoicescu. Aceasta îl critica tot pe ministrul Justiției, Stelian Ion, pe care îl eticheta ca fiind „un personaj trist”.

„Nenorocirea acestui popor este că, de 30 de ani, este condus și reprezentat de personaje care și-au făcut școală în ultima banca, copiind de la colegii care azi muncesc că fraierii, așteptând doar că politicienii de carton să le căsăpească viețile. Personaje ale căror tati slugăreau partidul și securitatea ne conduc spre vremuri de împliniri mărețe, reamintindu-ne zilnic vocația de pierzători la ruletă rusească a planetei.

Astăzi, personajul trist care ocupă funcția de ministru al justiției dovedește încă o dată, dacă mai era nevoie, că există țară lor, guvernul lor și justiția lor”, scris Adriana Stoicescu.

„Îmi e rușine azi că sunt judecător”

Referirea la personajele ai căror părinți slugăreau partidul ți securitatea îl viza inclusiv pe Bogdan Mateescu.  Aceasta, deoarece, susține luju.ro, tatăl șefului CSM, primarul Mihai Mateescu din Băile Govora, a fost dovedit de CNSAS că a făcut poliție politică înainte de 1990.

Într-o altă postare, Adriana Stoicescu a afirmat că îi este rușine că este judecător după apariția mai multor discuții atribuite șefului CSM, care au fost publicate pe blogul Slugarete.wordpress.com.

„Mai mult că niciodată, îmi e rușine azi că sunt judecător… Iertați-ne, voi cei care va puneți speranțe în noi. Suntem mici, meschini și penibili. Delațiunea și bârfă, lipsa de caracter, acestea ne sunt atributele, se pare. Merităm disprețul vostru. Dar, înainte de a aruncă în aer totul, să va amintiți că nu suntem toți la fel…”, a scris Adriana Stoicescu pe Facebook.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: