Evenimentul Zilei > International > Cum vrea o țară să dea lovitura în turism: a construit în timp record două stațiuni. ”La noi va fi ieftin”
Cum vrea o țară să dea lovitura în turism: a construit în timp record două stațiuni. ”La noi va fi ieftin”

Cum vrea o țară să dea lovitura în turism: a construit în timp record două stațiuni. ”La noi va fi ieftin”

În doar câteva luni, Egiptul, o destinație îndrăgită de turiștii din toată lumea, va deschide două noi stațiuni.  Anunțul a fost făcut de ministrul Turismului, Khaled al-Anani, care a făcut si o prezentare a stațiunilor Al-Galala și Al-Alamin.

„În următoarele câteva luni, intenționăm să deschidem două stațiuni turistice complet. Este vorba despre două orașe  complet noi. Unul se află în nodrul Egiptului, la aproximativ 100 km de Cairo, mai aproape de Marea Roșie. Se numește Al-Galala”, a explicat al-Anani, adăugând că stațiunea va dispune de un port special echipat pentru iahturi.

Al doilea oraș este situat pe coasta mediteraneană, lângă Alexandria și se numește Al-Alamin.

Ministrul a amintit că, pe lângă popularitatea de care se bucură stațiuni precum Hurghada și Sharm el-Sheikh, Egiptul are alte „orașe turistice foarte renumite”: Marsa al-Alam, Taba, Nuweiba și Safaga. Potrivit acestuia, aceștia primesc și un număr foarte mare de turiști.

Șeful Ministerului Turismului a menționat, de asemenea, că autoritățile intenționează să conecteze toate zonele turistice și orașele din Egipt cu rute de transport, inclusiv zboruri ieftine, drumuri de mare viteză și căi ferate.

„Scopul principal este de a oferi turiștilor posibilitatea de a vizita aceste orașe și de a veni nu o dată, ci de multe ori. Și foarte important, prețurile nu vor fi excesiv de ridicate. Dimpotrivă, comparativ cu alte țări unde turismul reprezintă un domeniu important, la noi va fi chiar ieftin”, a explicat Al-Anani, potrivit dcbusiness.ro.

Egiptul oferă o întreagă listă de obiective turistice

Nu ai cum să omiți piramidele din Giza, una dintre cele 7 minuni ale lumii. Un complex larg de monumente care încă inspiră mister pentru turiști, istorici sau fotografi. Considerate un simbol al Egiptului, piramidele din Giza se găsesc la aproximativ 18 km de capitala modernă a Egiptului, Cairo.

Despre Egipt putem spune că include unele dintre cele mai mari comori ale lumii, create în vechea împărăție a lui Keops. Piramida lui Keops este una dintre cele mai faimoase, fiind întâlnită pe pliantele și broșurile tuturor operatorilor turistici care îți oferă vacanțe în Egipt.

Luxor este orașul care abundă de temple și morminte, pe care turiștii aleg să-l viziteze dacă vor să observe grandoarea și eleganța acestor construcții. În principiu, Luxor reprezintă un muzeu în aer liber, unde te poți pierde printre minunile nemaiîntâlnite ale lumii antice. De exemplu, Templul din Luxor îți oferă șansa de a vizita bogățiile arhitecturale ale vremurilor apuse. Construit în 1400 I.e.n, templul din Egipt păstrează hieroglife și vestigii care încântă orice privitor.

Pentru a simți atmosfera orientală a Egiptului, merită să vizitezi și Bazarul Khan el Khalii. Deși este unul dintre cele mai aglomerate locuri din Egipt, în bazar găsești suveniruri interesante, articole vestimentare specifice locului, bijuterii de calitate și condimente de toate felurile.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: