Cum vrea ministrul Economiei, Virgil Popescu, să câștige Primăria Severin - blat cu PSD

Cum vrea ministrul Economiei, Virgil Popescu, să câștige Primăria Severin - blat cu PSD Sursa: arhiva EVZ

După ce ministrul Bode a dat-o de gard (mașina), iar Vela și-a lăsat ministerul pentru a candida la Consiliul Local Caransebeș, un alt ministru cu portofoliu extrem de important se ocupă de ale lui și mai puțin de guvernare.

Este vorba de Virgil Popescu, ministrul Economiei, care este foarte prins nu cu legea offshore, de exemplu, cum așteaptă investitorii, ci cu jocurile politice din județul Mehedinți și din Drobeta Turnu Severin, de unde se și trage.

În municipiul Drobeta, fost fief PDL-ist, actualmente PSD-ist, se anunță anul acesta un scrutin extrem de disputat. Din pole position pleacă primarul în funcție, social-democratul Marius Screciu, care la Consiliul Județean defilează cu Aladin Georgescu. Screciu este urmat de liberalul Daniel Cîrjan, viceprimarul lui timp de patru ani, care face echipă pentru CJ cu fostul prefect, Cristinel Pavel.

Pe locul trei se află candidatul PMP, Eduard Koler, care a intrat în luptă pe ultima sută de metri, producând local o mutare surpriză din partea partidului lui Băsescu – Koler are o notorietate ridicată în oraș și este extrem de popular mai ales între tineri grație investițiilor în HoReCa dezvoltate în ultimii ani. Pentru Consiliul Județean, PMP Mehedinți l-a desemnat pe deputatul Ion Cupă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cam așa arată tabla de șah pe care s-a apucat să mute Virgil Popescu care este și președintele PNL Mehedinți. Dat fiind că Screciu este creditat cu câștigarea unui nou mandat, PNL nu încearcă racolarea (vezi cazul notoriu al lui Chirică de la Iași, ca să doar un foarte cunoscut exemplu), ci și-a parafat doar o înțelegere - câștigătoare politic, dar și profitabilă economic.

Pe scurt, candidatul liberal Cîrjan este carotat cu mănuși de propriul partid (se vede și în aparițiile media în presa locală unde consilierii PNL se cam scutură de viceprimar și spun prin emisiuni că reprezintă PNL și nu pe dl Cîrjan) la indicațiile lui Virgil Popescu. Se pare că liberalul Cîrjan și-a dat seama că va fi lucrat și s-a plâns la București, ba lui Bolojan, ba lui Ben-Oni Ardelean că este carotat de concitadinul Virgil Popescu.

Drept urmare, Popescu a lucrat metodic ca să fie sigur că nu rămâne fără partid (căci dacă ar câștiga Cîrjan, ar deveni și președintele PNL Mehedinți) în ultimele șase-nouă luni, peste 5.000 de severineni au primit viză de flotant în diverse localități ale județului. Planul este ca

voturile cu pricina să migreze spre candidatul PNL la CJ, Cristinel Pavel, fost prefect, dar și fin al ministrului Economiei. Despre Popescu, presa locală a mai scris că ar fi fost implicat în megadosarul Păcurina, pe vremea când făcea echipă bună cu viceprimarul Cîrjan.

Acesta din urmă este cercetat din 2018 încoace în două mega dosare de către DNA: unul de spălare de bani și delapidare fonduri europene încă de pe vremea când lucra la APIA, iar în cel de al doilea fiind vorba de atentat la siguranța populației prin ștrangularea financiară a locuitorilor orașului și încredințare directă în mega dosarul PĂCURINA.

El este cel care a făcut treaba murdara ca severinenii să plătească căldura șefului lui de partid Virgil Popescu. Iar pentru cei care nu știau și viceprimarul Daniel Cîrjan are o firmă ce duce mâncare la cantina socială precum Dragoș Năstăsie și mai nou se ocupă de mega afacerea VÂNZĂRI de APARTAMENTE EXECUTATE a celor care nu își plătesc regia. Prețul REAL și foarte mare la gigacalorie fiind cauzat de Săceanu (Constantin Săceanu - Consilier Județean PNL și director la SPAET - Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică a municipiului Drobeta Turnu Severin). Despre Săceanu s-a scris că este cel care încasează banii la căldură și îi pasează pe sub masă lui Virgil Popescu.

Totodată, este considerat vinovat băgarea în faliment a RAAN prin contracte de căpușare. Revenind la Virgil Popescu, acesta a intrat în politică ca membru PNȚCD, trecând ulterior la PNL. Prima funcție publică a deținut-o în perioada 2007-2008, când a fost secretar de stat la Departamentul pentu Dialog Social din guvernul Tăriceanu.

Potrivit declarației de avere, Popescu deține în județul Mehedinți 2,5 hectare de teren intravilan, 9,4 hectare de teren arabil și 7.400 mp de teren forestier. La aceste se adaugă două apartamente trecute pe numele soției, Laura Negulescu, o casă de locuit și una de vacanță.

Ministrul desemnat al Economiei mai deține 25.630 de acțiuni la OMV Petrom, unde, după privatizare și majorările de capital subsecvente, statul Român prin Ministerul Energiei are 20,6% din capitalul social al producătorului de petrol și gaze. La prețul de zi al acțiunilor Petrom de la bursă, valoarea deținerii se ridică la 10.930 de lei.