Eugen Tomac, a spus că PNL şi PSD, prin aderarea la ideea organizării unui referendum pe tema familiei, nu vor decât să îşi asigure voturi.
Eugen Tomac, preşedintele executiv al PMP, a declarat că PNL şi PSD, prin faptul că sunt de-acord cu organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei pe tema familiei, încearcă să atragă mai multe voturi, potrivit agerpres.ro.
"Coaliţia pentru Familie trebuie să ţină cont de următorul aspect. În 2009, cetăţenii români au mai fost invitaţi la un referendum privind reducerea numărului de parlamentari, referendum care a trecut pentru că 7.765.573 de români şi-au dorit un Parlament cu 300 de parlamentari. Deşi cetăţenii s-au exprimat foarte clar, deşi există o decizie a CCR din 27 iunie 2012, prin care se cere ca rezultatul referendumului să nu fie ignorat de către politicieni, ci să fie pus în aplicare, putem constata cu toţii că atât PSD, cât şi PNL au tratat cu indiferenţă acest lucru. Eu, în calitate de parlamentar, am depus în 2015 un proiect de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300. (...) A fost respins de PNL şi PSD în Senat, urmează să fie dezbătută în Camera Deputaţilor, dar reacţiile pe care le-am observat în plenul Senatului sunt cât se poate de clare - că PNL şi PSD nu au nimic în comun cu voinţa românilor", a declarat Eugen Tomac, miercuri, într-o conferinţă de presă.
În opinia acestuia, demersul Coaliţiei pentru Familie trebuie să se desfăşoare pe mai departe ca o acţiune civică.
"Credem că o acţiune civică iniţiată de mai multe culte din ţară trebuie să se desfăşoare ca o acţiune civică. Partidul nostru este un partid de dreapta, un partid care respectă familia. Identitatea noastră se trage din identitatea Partidului Popular European care spune foarte clar că, în ceea ce priveşte familia, respectăm articolul 16 al Declaraţiei universale care spune că familia e formată din bărbat şi femeie. Deci, din acest punct de vedere, poziţia noastră este foarte clară, dar cred că, înainte de a politiza acest subiect, PSD şi PNL, care încearcă să confişte o mişcare civică, să respecte, înainte de a confisca acest eveniment pe care şi-l doresc trei milioane de români, un referendum pe acest subiect, e bine să respecte referendumul din 2009 prin care am cerut reducerea numărului de parlamentari la 300", a precizat Tomac.
El a adăugat că abia după ce rezultatul referendumului din 2009 va fi aplicat "cele două partide pot confirma că nu ignoră voinţa românilor".
"În caz contrar este iarăşi o intrare politicianistă cu scopul de a mai vâna nişte voturi. Ori, aşa cum s-a născut această iniţiativă, ea trebuie să meargă, să-şi ducă parcursul exact cum şi-a propus în clipa în care a lansat această campanie", a mai declarat Tomac.