Evenimentul Zilei > Social > Cum vor merge elevii la școală săptămâna viitoare. Anunț de ultimă oră de la ministerul educației
Cum vor merge elevii la școală săptămâna viitoare. Anunț de ultimă oră de la ministerul educației

Cum vor merge elevii la școală săptămâna viitoare. Anunț de ultimă oră de la ministerul educației

Elevii vor merge la școală, începând de săptămâna viitoare, după un program decalat, în acele localități în care rata de incidență a infectărilor cu coronavirus a scăzut sub 1 la mie.

Elevii vor veni după un program decalat la școală, începând de săptămâna viitoare, în acele localități în care rata de incidență a infecțiilor a scăzut sub 1 la mie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Conform ministrului Sorin Cîmpeanu, peste 90% dintre elevi, în jur de 2,6 milioane, vor merge la școală fizic, începând de săptămâna viitoare. Restul, în jur de 300.000, vor urma cursurile conform scenariului galben,

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, un număr de 2.527 de localități se află astăzi, 14 mai, în scenariul verde, cu 360 mai multe decât pe 6 mai. Astfel, elevii din aceste localități vor putea merge la școală și vor participa la cursuri cu prezență fizică.

Chiar și așa, ministrul a precizat că toți elevii vor veni la școli, însă pauzele dintre orele de curs vor fi decalate pentru a evita aglomerația. Sorin Cîmpeanu a mai precizat că în școli vor fi păstrate regulile de igienă și se va purta masca de protecție socială pentru a se evita eventualele infectări cu coronavirus.

De asemenea, 654 de localități sunt astăzi în scenariul galben, cu 405 mai puține decât în urmă cu o săptămână. Acest scenariu prevede participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cimpeanu

Masca nu va mai fi obligatorie în curtea școlii

În schimb, masca de protecție sanitară nu va mai fi obligatorie în curtea școlii, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Am transmis inspectoratelor că de săptămâna viitoare, în exteriorul școli, în spații deschise se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerația.

Deci regula generală este aceea a posibilității de renunțare la masca de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, pentru a nu transforma curtea școlii în spații aglomerate păstrăm regula decalării programului orar, deci implicit declarării pauzelor, implicit evităm formarea de aglomerări în curtea școlii”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu conform edupedu.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.