Propunerea pe care a anunțat-o liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a fost dezbătută și cu partenerii din coaliție, conform afirmațiilor făcute, joi, de șeful Executivului, Nicolae Ciucă.
Supraimpozitarea marilor afaceri, un subiect despre care premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu au discutat în profunzime. Șeful Executivului a afirmat, joi, că această suprataxare pe termen limitat, nu a fost dezbătută în cadrul alianței de guvernare. Pe de altă parte premierul s-a referit și la piața energiei, despre care a spus că nu poate să fie complet reglementată.
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu n-au discutat despre suprataxare
„Tocmai a fost publicat Codul Fiscal. Ca atare, pentru anul viitor funcționează acest Cod Fiscal. Cu domnul Marcel Ciolacu nu comunicăm prin televiziuni. Nu am discutat problema acestei taxe. Este, pentru mine, un element pe care nu l-am discutat și trebuie să spun adevărul. În ceea ce privește celelalte elemente legate de energie - am discutat, vom continua să discutăm. Este timp, pentru că sunt și decizii... În continuare se caută soluții tehnice la nivelul UE. Ar fi păcat să pierdem 2,2 miliarde de euro. Nu putem să discutăm de o piață complet reglementată. În acest moment, România este conectată la piața liberă a energiei în interiorul UE, ca atare nu putem discuta de o piață complet reglementată”, a declarat prim-ministrul României.
De asemenea, Nicolae Ciucă a mai precizată că ministrul Energiei, Virgil Popescu, a prezentat o propunere pentru prețurile la energie. „Sigur că da. Este o propunere pe care o discutăm și se pare că, probabil, din propunerile din partea PNL și PSD să iasă o decizie foarte bună.
Anunțul pe care îl făcuse liderul PSD
Miercuri, Marcel Ciolacu anunțase intenția de supraimpozitare a marilor afaceri. „Mă voi lupta din toate puterile pentru ca antreprenorul român să fie susținut de stat prin programe de sprijin care să le ofere granturi, împrumuturi și garanții pentru că IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a economiei. Iar datele ne arată că antreprenorii români produc mai mult profit decât marile corporații străine! De aceea, nu îmi schimb părerea că este nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri, cele de peste 100 de milioane de euro! Este o soluție care poate genera mai multă echitate economică și care asigură fonduri suplimentare pentru a depăși perioada complicată prin care România trece, alături de întregul continent”.