Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea pe 18 august. Vijeliile traversează țara de la vest spre est
Cum va fi vremea pe 18 august. Vijeliile traversează țara de la vest spre est

Cum va fi vremea pe 18 august. Vijeliile traversează țara de la vest spre est

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea, miercuri, 18 august, va fi răcoroasă. Valorile termice vor înregistra scăderi, iar meteorologii anunță manifestarea ploilor cu caracter torențial.

Vremea, pe 18 august, va fi răcoroasă. Temperaturile vor înregistra scăderi în toată țara. Teritoriile din vestul, nordul și centrul țării vor fi vizate de instabilitate atmosferică. În sud-estul României se va mai resimți disconfort termic, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi și aici ridicat.

ANM avertizează cu privire la frecvente descărcări electrice, averse cu caracter torențial și, pe alocuri, grindină și vijelii. Aceste fenomene se vor manifesta cu precădere în Muntenia, Dobrogea, local în Moldova, Oltenia, Transilvania și în zonele de munte.

Vremea, 18 august. Cantitățile de apă pot depăși 60 de l/mp

Cantitățile de apă vor depăși, miercuri, 40 de l/mp, iar, izolat, pot fi raportate și precipitații de peste 60 de l/mp.

Condițiile meteo amintite se vor manifesta izolat, la începutul zilei, însă spre după-masă și seara acestea se vor intensifica.

Temperaturile minime se vor situa, miercuri, între 7 și 21 de grade. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 21 și 32 de grade. Cele mai ridicate temperaturi vor fi semnalate pe litoral, conform prognozei meteo.

Izolat, în unele teritorii, dimineața și seara, se va forma ceață.

Vreme rea în București. Se anunță ploi și vijelii

În Capitala României, valorile termice vor fi în scădere față de ziua anterioară, potrivit ANM.

Temperaturile minime se vor situa între 15 și 17 grade, în timp ce maximele vor fi cuprinse între 30 și 32 de grade Celsius.

La amiază, instabilitatea atmosferică se va accentua. Astfel, vor fi raportate averse cu caracter torențial însoțite de descărcări electrice. Se vor manifesta și condiții de grindină și vijelii. Rafalele de vânt se vor intensifica în special în a doua parte a zilei.

Meteorologii avertizează în privința cantităților de apă care vor fi însemnate.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: