Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea în următoarele 30 de zile. Singurele vești bune vin de la meteorologi
Cum va fi vremea în următoarele 30 de zile. Singurele vești bune vin de la meteorologi

Cum va fi vremea în următoarele 30 de zile. Singurele vești bune vin de la meteorologi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat, vineri, prognoza pe următoarele 30 de zile. Conform specialiștilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în prima parte a lunii noiembrie.

Temperaturile medii lunare în luna octombrie au fost mai mici cu 5 – 7 grade Celsius decât în septembrie, iar nopţile au devenit tot mai reci. În următoarea perioadă va fi mai cald decât normalul perioadei.

Pentru ultimele zile ale lunii octombrie, vremea va da semne de încălzire și vom scăpa de temperaturile scăzute, conform ultimelor estimări.

Cum va fi vremea în perioada 25.20 – 22.11. 2021

Potrivit ANM, temperaturile vor ajunge până la 17 – 19 de grade Celsius în aproape toate regiunile țării, începând de lunea viitoare.

Săptămâna 25.10.2021 – 01.11.2021
Cu excepţia regiunilor nord-estice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, temperaturile medii se vor situa sub cele specifice acestei perioade.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 01.11.2021 – 08.11.2021
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în cele nord-estice şi
la munte.

Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-estice.

Săptămâna 08.11.2021 – 15.11.2021
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor avea o tendinţă deficitară în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Din datele înregistrate în perioada 1961-2020 la staţiile meteorologice din reţeaua ANM, temperatura medie multianuală a lunii octombrie are valori cuprinse între 10 şi 12 grade Celsius în zonele de câmpie şi deal din Oltenia, Muntenia, Banat, Crişana, Dobrogea şi pe areale mai restrânse din Moldova. Pe litoral, în Delta Dunării şi, izolat, în sud-vestul ţării, mediile depăşesc 12 grade Celsius. Valori între 8 şi 10 grade Celsius sunt caracteristice