Evenimentul Zilei > Politica > Cum va arăta cabinetul lui Dacian Cioloș, dacă premierul desemnat va fi învestit. Lista cu miniștri
Cum va arăta cabinetul lui Dacian Cioloș, dacă premierul desemnat va fi învestit. Lista cu miniștri

Cum va arăta cabinetul lui Dacian Cioloș, dacă premierul desemnat va fi învestit. Lista cu miniștri

Dacian Cioloș știe în mare parte pe ce oameni se va baza. în cazul în care va reuși să treacă de Parlament și să fie învestit în funcție.

Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat, și-a schițat, deja, cabinetul de miniștri pe care se va baza în cazul în care va fi învestit. Iată cum ar urma să fie distribuiți oamenii pe care se va baza Dacian Cioloș.

Lista c miniștrii lui Cioloș

Dacian Cioloș – Prim-ministru

Dan Barna – vicepremier și ministru de externe

Vlad Voiculescu / Ioana Mihăilă – Ministru al Sănătății

Cătălin Drulă – Ministrul Transporturilor

Cristian Ghinea – Ministrul fondurilor Europene

Cristina Prună – Ministrul Economiei/Energiei

Stelian Ion – Ministrul Justiției

Dragoș Pâslaru / Oana Țoiu – Ministrul Muncii

Claudiu Năsui / Anca Dragu – Ministrul Finanțelor

Ștefan Pălărie – Ministrul Educației

Dragoș Tudorache – Ministrul Administrației și Internelor

Ionuț Moșteanu – Ministrul Dezvoltării

Iulian Bulai – Ministrul Culturii

George Cățean – Ministrul Agriculturii

Decizia pe care au luat-o cei de la USR-PLUS

Cei de la USR au decis, miercuri seară, ca, în cazul în care PNL şi UDMR refuză refacerea coaliţiei, Dacian Cioloş să se prezinte în Parlament cu un guvern format doar din membri ai USR.

„Dacă ei (n.r.  – PNL şi UDMR) nu vin alături de noi, mergem cu guvern minoritar în Parlament”, a precizat unul dintre liderii USR pentru agenția News.ro.

Potrivit surselor citate, o altă decizie vizează cazul în care Guvernul lui Dacian Cioloş va fi respins, iar preşedintele Iohannis îl va propune din nou premier pe Florin Cîţu, atunci USR să susţină alegerile anticipate.

Biroul Național al USR a decis convocarea Comitetului Politic, duminică, 17 octombrie, ora 18:00. Biroul Național va propune Comitetului Politic mandatarea premierului desemnat Dacian Cioloș să prezinte în fața Parlamentului o propunere de guvern USR, în cazul în care PNL și UDMR refuză refacerea coaliției de guvernare.

„Dorința noastră este refacerea coaliției”

„Pentru mine, în calitate de prim-ministru desemnat de președintele României, lucrurile sunt clare. Vom căuta să reformăm coaliția cu PNL și UDMR și pentru asta fac tot ce este posibil pentru a negocia o formulă de guvernare cu președinții celor două partide.

Însă, în paralel cu această încercare de negociere, am luat câteva decizii pentru că avem un calendar clar și scurt pentru a prezenta un guvern în Parlament și asta se va întâmpla și dacă ajungem la un acord, și dacă nu. În aceste condiții, Biroul Național al USR a decis să continue discuțiile cu foștii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare și propunerea unei liste de miniștri.

Dorința noastră e refacerea coaliției, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eșuează e nevoie să oferim o soluție funcțională pentru un nou guvern”, a spus Cioloș.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: