Iarna este perioada cea mai complicată atunci când vorbim despre uscarea rufelor. Unele persoane sunt norocoase, locuind la casă sau având la dispoziție un pod ori un uscător. Există și persoane pentru care spațiul este limitat, așa că uscarea hainelor în sezonul rece devine complicată.
Temperaturile de afară au început să scadă, așa că unele gospodine se confruntă cu probleme atunci când vine vorba despre uscarea rufelor. Dacă blocul în care locuiești oferă uscătoare sau ai la dispoziție un pod, lucrurile sunt mai ușoare. Problema este în cazul persoanelor care nu au un spațiu generos la dispoziție.
Atunci când uscăm hainele, lenjeria de pat sau orice alt articol textil în casă, umiditatea și mirosul neplăcut nu vor întârzia să apară. Rufele se usucă destul de greu atunci când afară temperaturile sunt scăzute și, uscate în interiorul casei, pot crea o serie de probleme de sănătate. Potrivit unui studiu realizat de Mackintosh School of Architecture, această activitate afectează considerabil calitatea aerului din locuință. Umiditatea crescută favorizează apariția diverșilor microbi sau bacterii și îi pot afecta pe cei care suferă de alergii sau astm.
Există un mod prin care ne putem usca rufele în sezonul rece fără a crea alte neplăceri. Cea mai bună soluție este achiziția unui umidificator care, poziționat în camera unde sunt așezate rufele la uscat, va păstra calitatea aerului. Specialiștii susțin că efectele unui astfel de dispozitiv se vor simți în doar câteva ore.
Cum uscăm hainele iarna
Un umidificator amplasat corespunzător ne poate feri de multe probleme de sănătate și îmbunătățește calitatea aerului din locuință. Aparatul va ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute. Atunci când nu ai o curte sau un uscător, trebuie să apelezi la diverse trucuri pentru a usca hainele sau așternuturile într-un mod cât mai eficient.
Temperaturile scăzute pun bețe în roate gospodinelor, însă există unele trucuri care fac treburile gospodărești mai ușoare. Atunci când vorbim despre uscarea rufelor în interiorul casei, important este să stoarcem bine hainele și să le scuturăm atunci când sunt scoase din mașina de spălat. Prin acest mod ne asigurăm că surplusul de apă a fost eliminat. De reținut este și faptul că hainele scuturate nu vor mai necesita călcare. Deși pare un procedeu destul de simplu, trebuie să acordăm o mare atenție tipului de țesătură. Nu toate suportă o centrifugare suplimentară.
Un alt lucru de care gospodinele trebuie să țină cont atunci când vorbim despre urcarea rufelor în interiorul casei este întinderea imediată a textilelor. Nu este indicat să le ținem ude în coșul de rufe deoarece pot dezvolta mirosuri urâte sau chiar mucegai.
Specialiștii recomandă ca hainele să nu fie agățate în camera unde petrecem cel mai mult timp, astfel evitând umezeala și bolile care pot fi provocate de aceasta.