Cum și-a bătut joc Vlad Voiculescu de bolnavii de cancer. Dezvăluiri şi dovezi incredibile

Cum și-a bătut joc Vlad Voiculescu de bolnavii de cancer. Dezvăluiri şi dovezi incredibile

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a reacționat în legătură cu scandalul citostaticilor. Aceasta a transmis că aici s-a ajuns din cauza organizării defectuoase a procedurilor de achiziții centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent.

Lui Vlad Voiculescu nu-i pasă de bolnavii de cancer. Dezvăluiri şi dovezi incredibile. Atenţie, cadrele medicale de la Institutul Oncologic Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu au solicitat aprovizionarea cu medicamente citostatice încă din urmă cu 10 zile.

A fost notificat Ministerul Sănătății, condus încă la acea oră de Vlad Voiculescu. Totuşi, nu au primit niciun răspuns.

Lui Vlad Voiculescu nu-i pasă de bolnavii de cancer

„Reacția halucinantă a lui Vlad Voiculescu după dezvăluirea făcută de Antena 3. Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a afirmat miercuri seară, după dezvăluirile făcute de Antena 3, că nu știa de situația de la Institutul Oncologic.

Ne puteți urmări și pe Google News

«Mă întrebați cumva dacă știam acum mai bine de o săptămână despre un document transmis astăzi? Nu, nu știam», a răspuns Vlad Voiculescu după ce a fost întrebat chiar pe pagina sa de Facebook despre situația revoltătoare din unitatea medicală”, arată sursa citată.

O reacţie incredibilă a avut şi Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic Prof. dr. Alexandru Trestioreanu București. Într-un intervenţie la Antena 3, Tănase nu a fost prea îngrijorat de faptul că bolnavilor de cancer le lipseau citostaticele.

„Dacă mă întrebați dacă au murit pacienți din cauza acestei lipse de citostatice, răspunsul este nu. Dacă șansele lor în urma acestei lipse de medicație se modifică? Răspunsul, după părerea mea, este nu.

O întârziere de 7 zile într-un tratament oncologic nu este un capăt de țară

O întârziere de șapte zile într-un tratament oncologic nu este un capăt de țară, cum este în cazul altor tratamente, cum ar fi cazul unui stent într-un infarct miocardic- Pronosticul nu se modifică în cazul unei întârzieri de o săptămână la bolnavii de cancer, după câte știu eu”, a spus Bogdan Tănase pentru Antena 3.

Alţi medici au arătat că întreruperea tratamentului favorizează înmulțirea celulelor maligne, iar tratamentul trebuie reluat. Bogdan Tănase a fost numit în funcție chiar de Vlad Voiculescu.

„Nu avem acordul cadru care să ne permită achiziţia cu celeritate a citostaticelor, se poate doar prin negociere simplificată. De pe data de 7 aprilie s-a demarat procedură de negociere, care are nişte paşi de urmat, durează 15 zile, dacă nu sunt contestaţii. Azi şi mâine se finalizează (procedura). Sperăm să fie rezolvată criza săptămâna viitoare”, a mai spus Tănase.

Despre această mare problemă, Ioana Mihăilă, cea care a preluat Ministerul Sănătății de la Vlad Voiculescu, a solicitat joi conducerii Institutului Oncologic, dar și reprezentanților direcțiilor de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății un raport despre situația aprovizionării cu medicamente citostatice.

Discontinuități de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice

Ultimele informaţii arată că în cadrul unității sanitare există discontinuități de aprovizionare pentru 16 medicamente citostatice și alte 3 medicamente adjuvante necesare efectuării tratamentului pacienţilor care suferă de cancer.

Aici s-a ajuns din cauza organizării defectuoase a procedurilor de achiziții centralizate pentru medicamentele utilizate frecvent, care au consumul cel mai mare și pentru care nu au fost încheiate acorduri-cadru.

Echipa de conducere a IOB a luat deja măsuri pentru asigurarea tratamentului necesar pacienților. Totodată, a informat Ministerul Sănătății că joi, 22 aprilie, a fost finalizată în regim de urgență o procedură de negociere pentru medicația care lipseşte. Astfel, de săptămâna viitoare produsele vor fi disponibile.

„Am solicitat echipei de conducere a institutului să demareze o verificare internă a modului în care au fost organizate procedurile de achiziție. Le-am cerut să demareze urgent procedurile legale pentru încheierea acordurilor cadru, astfel încât aceste situații să nu mai apară în viitor și pacienții să beneficieze, la timp, de medicația necesară pentru asigurarea tratamentului, conform protocoalelor teraputice”, a declarat Ioana Mihăilă.

În prezent, nu au fost semnalate alte situații de discontinuitate privind aprovizionarea cu medicamente oncologice în unitățile sanitare din țară.