Cum se prepară cel mai simplu chec cu mere și ovăz. Se poate face şi de post

Cum se prepară cel mai simplu chec cu mere și ovăz. Se poate face şi de post Sursa: Pixabay

Checul pufos cu mere și ovăz este foarte gustos și foarte simplu de pregătit. Este o prăjitură cu multă umplutură delicioasă de mere şi cu aluat cât mai puțin. Iar dacă decideți să înlocuiți untul obțineți o bunătate de prăjitură vegană. 

Checul cu mere și ovăz este un preparat ușor de făcut, chiar și pentru cei neexperimentați în ale bucătăriei. Aveți nevoie doar de un blender, o răzătoare și o tavă ca elemente. De asemenea, puteți înlocui mărul cu alte fructe precum pere, prune sau piersici și va fi perfect. Adaptați-vă reţeta după pofta inimii pentru a vă bucura de acest desert minunat.

Cum se prepară cel mai simplu chec cu mere și ovăz

Pentru checul cu mere și ovăz aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

- 1 măr - 100 de grame de ovăz - 1 ou - ⅓ cană de ulei - ⅓ cană zahăr brun - 1 linguriță de esență de vanilie - 1 linguriță de praf de copt - ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu - ½ cană de lapte (120 mililitri).

Ne puteți urmări și pe Google News

Paşii de urmat pentru a obține această prăjitură

Primul pas este să puneți într-un blender oul, uleiul, esența de vanilie și zahărul. Bateți până obțineți un preparat albicios și pufos. Puteți adăuga alte condimente pentru a adăuga aromă, cum ar fi nucșoară, scorțișoară și/sau coajă de lămâie sau portocală.

Sfat: dacă nu aveți blender, vă recomandăm să bateți aceste ingrediente cu un mixer manual timp de aproximativ 3 minute. Puteți înlocui zahărul brun cu cel alb. Adăugați în acest preparat ovăzul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Sfat: dacă faceți acest preparat fără blender, puteți folosi aceeași cantitate de făină de ovăz sau înlocuiți jumătate cu făină integrală de grâu. Pe măsură ce procesați, adăugați laptele încet până obțineți o consistență fluidă și puțin mai ușoară decât aveți nevoie pentru a face clătite. Puneți deoparte.

Pe de altă parte, spălați și curățați mărul pentru a-l tăia cu răzătoarea în bucăți fine, îndepărtând sâmburele. Dacă nu aveți acest element, îl puteți tăia în felii subțiri cu ajutorul unui cuțit sau îl puteți folosi în alt format. De exemplu, procesează-l cu restul ingredientelor sau adaugă-l la final sub formă de cuburi.

Verifică consistența prăjiturii tale ușoare cu fulgi de ovăz și mere conform indicațiilor menționate la pașii anteriori și, dacă este necesar, adaugă mai mult lapte. Asta pentru că în timp, ovăzul se hidratează și poate îngroșa preparatul. Odată gata, puneți într-o tavă unsă și făinată în prealabil. Adăugați felii de mere suprapunându-le în centrul prăjiturii cu mere și fulgi de ovăz. Gătiți în cuptorul preîncălzit la 160 ºC timp de aproximativ 30 până la 40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Se lasă să se răcească pentru a desface.

Sursa: stiridiaspora.ro.