Șapte miliardari din Silicon Valley şi-au construit proprietăți în Noua Zeelandă cu buncăre la 13 metri sub nivelul solului, în cazul în care vor fi nevoiţi să fugă din California. Aceste case, construite de la zero, includ buncăre nucleare secrete şi sunt fabricate de producătorul de buncăre “Texas Rising S Company”. Noua Zeelandă este o locație aparent ideală pentru a scăpa din apocalipsă.
Gary Lynch, directorul general al companiei, a declarat: “Noua Zeelandă nu este un dușman al nimănui. Nu este o țintă nucleară și nu este o țintă pentru război. Este un loc ideal unde oamenii caută refugiu”.
Buncărele, “Aristocratul”, costă până la 8,9 milioane de lire sterline, cu excepția taxei de instalare.  Un buncăr are o capacitate de peste 50 de persoane, cu diferite grade de lux. Are uși antiglont, un sistem de încălzire generat de soare, o piscină, o banda de bowling și o gamă de arme, printre alte articole de lux.
Fostul prim-ministru al Noii Zeelande a observat interesul pentru ţara sa din partea americanilor bogați. John Key, care a ocupat funcția până în 2016, a declarat: “Am avut o mulțime de oameni care mi-au spus că ar dori să dețină o proprietate în Noua Zeelandă”.
Un total de 17 cetățeni americani au profitat de investiția New Zealand Investor Plus Visa – care a necesitat o investiție de 8 milioane de lire sterline pe parcursul a 38 de luni – anul trecut. Co-fondatorul Paypal și miliardarul Facebook, Peter Thiel se numără printre cei care au o proprietate de acest gen în Noua Zeelandă.
Theil a construit o casă de 3,7 milioane de lire sterline în Queenstown. Prietenul și colegul său Sam Altman a declara că va investi într-o casă asemănătoare pentru a se putea apăra de vreo catastrofă.
LinkedIn, co-fondatorul Reid Hoffman a declarat că: “să cumperi o casă în Noua Zeelandă este deja ceva obişnuit”.  Alți antreprenori bogați din SUA care au cumpărat proprietăți în țară includ pe producătorul de filme James Cameron și managerul miliardar Julian Robinson, notează Express.

Compania își livrează buncărele în întreaga lume

În interiorul unuia dintre buncăre

Bunkerele vin cu tot ce este necesar pentru a-i survola

Există o serie de opțiuni disponibile

Rising S Company are building bunkers in New Zealand

Modele de buncăre ale companiei Rising S Company.