Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum se menține Florin Cîțu în formă. Îndemn pentru toți miniștrii din Guvern: E foarte ieftin!
Cum se menține Florin Cîțu în formă. Îndemn pentru toți miniștrii din Guvern: E foarte ieftin!

Cum se menține Florin Cîțu în formă. Îndemn pentru toți miniștrii din Guvern: E foarte ieftin!

Premierul Florin Cîțu se menține în formă deplasându-se pe jos, de la locuința sa până la Guvern. În trecut, susține acesta, pe când lucra în Noua Zeelandă, alerga până la locul de muncă.

Florin Cîțu a relatat că în fiecare zi practică mersul pe jos, de acasă până la guvern și utilizează aplicațiile care numără pașii. Florin Cîţu a fost întrebat, în cadrul work-shopului „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor”, dacă vine pe jos la birou sau foloseşte un mijloc de transport alternativ.

„De cele mai multe ori vin pe jos, îmi număr şi paşii, deci este cel mai ieftin mod de a merge la sală. Mergeam şi înainte pe jos foarte mult sau cu metroul. În Bucureşti, era mult mai simplu să foloseşti aceste mijloace alternative de transport. De aceea, Vinerea Verde pentru mine a venit ca o mănuşă, pot să spun că e săptămâna verde de foarte multe ori pentru mine.

Îi încurajez pe toţi colegii mei să facă acest lucru, mai ales că de foarte multe ori este adevărat că trebuie să ne îmbrăcăm formal, dar sunt foarte multe zile în care nu avem şedinţe de Guvern, nu ne vedem cu presa şi atunci e mult mai simplu să venim îmbrăcaţi mai lejer”, a afirmat premierul.

Cîțu alerga în Noua Zeelandă

El și-a amintit că pe vremea când lucra în Noua Zeelandă alerga până la serviciu. Dar aceasta pentru că angajații firmei în cadrul căreia activa aveau la dispoziție dușuri.

„Când trăiam în Noua Zeelandă, alergam la locul de muncă, acolo erau duşuri, erau de toate şi ne puteam schimba. E un mod de viaţă pe care l-am văzut în foarte multe dintre capitalele din Vest sau în ţările dezvoltate, oameni care vin la locul de muncă ori pe bicicletă, ori aleargă, acolo sunt facilităţi pentru un duş, a te schimba şi a începe ziua. Lucrurile se pot face şi aşa”, a mai spus Florin Cîţu.

O singură aplicație pentru transportul în comun

Premierul și-a exprimat speranța că, în curând, va fi disponibilă o aplicaţie pentru toate mijloacele de transport în comun.

„Atunci când cumperi un singur abonament, şi sper să fie o aplicaţie în curând pe care poţi să o foloseşti pentru toate mijloacele de transport în comun, deja lucrurile devin mai simple. Face sens când vorbim de instituţii ale statului, transportul public în comun, să avem diferite tipuri de abonamente. Din punctul meu de vedere, toate trebuie să fie pe o aplicaţie simplă pe care o foloseşti, deja suntem în secolul XXI, nu cred că există cineva în oraşe care să nu aibă un telefon”, a mai transmis Florin Cîţu.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că mare parte din resursele din PNRR au legătură cu dezvoltarea comunităţilor într-un model nou de „Smart City”, punctând că planurile de dezvoltare ale oraşelor în perioada următoare vor defini modul în care se va dezvolta România.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: