Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum se apără Raed Arafat. Legătura între tragediile din Apuseni și de la Colectiv
Cum se apără Raed Arafat. Legătura între tragediile din Apuseni și de la Colectiv

Cum se apără Raed Arafat. Legătura între tragediile din Apuseni și de la Colectiv

Șeful ISU, Raed Arafat, spune că se încearcă decredibilizarea lui și a sistemului de urgență .

Șeful ISU, Raed Arafat, a reacționat vehement pe Facebook, spunând că se continuă campania de denigrare a lui, existând atacuri continue venite de la o parte a presei. Raed Arafat spune că se încearcă decredibilizarea lui și a sistemului de urgență, scopul fiind acela de a scădea încrederea în sistem.

Raed Arafat spune că s-a încercat să fie făcut responsabil pentru decesele din Apuseni, pentru decesele de la Siutghiol și de cazul Caracal, toate aceste lucruri întâmplându-se din anul 2014 și până în prezent .

,,Începând cu anul 2014, „Doctorul Arafat este principalul vinovat în decesele din Apuseni!”

Chiar dacă acesta nici măcar nu era în țară, chiar dacă nu avea competențe în problemele localizării și nici în problemele de căutare în munți, el fiind subsecretar de stat la Ministerul Sănătății atunci. Totuși el este vinovat.. așa au decis unii jurnaliști, așa au decis unii avocați … așa au decis unele rude. În final după ani de zile, s-a ajuns până la nivelul Înaltei Curți de Casatie și Justiție și iată doctorul Arafat nu este vinovat, de această dată decizia fiind a justiției. Însă atacurile continuă, iar cazul Apuseni este reproșat în continuare doctorului Arafat, și sistemului de urgență, de către cei care urmăresc denigrarea și decredibilizarea folosindu-se de cazuri emoționale și de situații tragice care permit foarte ușor manipulare opiniei publice”, s declarat Raed Arafat.

Acesta a spus că, din anul 2015, a fost făcut vinovat și de decesele de la Siutgol.

,,Începând cu anul 2015, „Doctorul Arafat este vinovat și de decesele de la Siutgol!”

Așa a decis din nou justiția mediatică și unele personaje care nu au încetat să mă atace timp de cinci ani, acuzându-mă, și acuzând sistemul de urgență, că nu s-a reușit salvarea victimelor. De această dată procurorii clasează dosarul după cinci ani concluzionând că eventualii vinovați nu se mai află în viață. Însă în continuare, chiar la momentul anunțării concluziei respective, unii au continuat acuzațiile și denigrarile pe tema acestui caz tragic și a celui din Apuseni.

Începând cu anul 2019, „Doctorul Arafat și sistemul de urgență, sunt vinovați și în cazul Caracal”

Aceste acuzații sunt din ce în ce vehiculate mai intens în speranța că numele meu personal să fie legat de această tragedie pentru următorii ani, chiar dacă nu am avut nici o competență și nici un rol, nici eu și nici sectorul situațiilor de urgență, în rezolvarea acestui caz. Din nou subliniez că problema localizării nu aparține sectorului situațiilor de urgență noi fiind beneficiarii unei astfel de facilități, care este în curs de dezvoltare de către STS.

Este cert că aceste atacuri continue, venite de la un anumit segment mediatic și de la anumite persoane, sau mai bine zis personaje, nu vor înceta. Este modul prin care unii încearcă de ani de zile decredibilizarea mea, și a sistemului de urgență, în speranța că atacurile continue, chiar dacă nu sunt fondate, vor avea impactul scontat și vor duce la scăderea încrederii în sistem, și în mine personal, asigurând astfel o cale deschisă grupurilor de interese și satisfacand astfel pe cei care nu suportă să vadă că o persoană sau un sistem beneficiază de o încredere semnificativă în rândul populației.

Nu am atins cazul Colectiv în această postare pentru că am explicat în ultima perioada mai multe aspecte în ce privește acest caz și voi reveni cu explicații pe aspecte și situații punctuale corelate cu tragedia ”, a scris Raed Arafat , pe Facebook.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: