Evenimentul Zilei > Social > Cum să mânânci corect în pandemie? Sfaturile unui nutriționist apreciat în România
Cum să mânânci corect în pandemie? Sfaturile unui nutriționist apreciat în România

Cum să mânânci corect în pandemie? Sfaturile unui nutriționist apreciat în România

Cum să mânânci corect în pandemie? La această întrebare a răspuns cea care este Supranumită „medicul nutriționist al vedetelor”, dr. Oana Dumitrache.

Cum să mânânci corect în pandemie? Sfaturile unui nutriționist apreciat în România. La Antena 3, Dumitrache a spus ce trebuie să facem în această perioadă pentru a ne menţine sănătoşi.

Dr. Oana Dumitrache este medic specialist (diabet, nutriţie şi boli metabolice) şi a subliniat cât de importantă este alimentaţia, mai ales în pandemia de coronavirus.

Cum să mânânci corect în pandemie?

„Este acum o perioadă foarte dificilă prin care trecem absolut toți și toți suntem afectați într-un fel sau altul. Această problemă a alimentației este o problemă veche, de foarte mulți ani și întotdeauna trebuie să fim atenți ce mâncăm, de fapt, pentru că aici este problema.

Chiar și în pandemie când stăm acasă, nu facem mișcare, deci intervine sedentarismul acut aș spune, sau chiar cronic. Trebuie totuși să fim atenți la alimentele pe care le cumpărăm, să citim foarte bine etichetele și să încercăm să ne alimentăm serios și sănătos mai ales.

În toată perioada asta, într-adevăr, a reapărut riscul de îngrășare. Eu am foarte mulți pacienți care au reușit înainte de pandemie să slăbească, după care, schimbându-se stilul de viață și redevenind sedentari, au pus câteva  kilograme în plus. I-am sfătuit întotdeauna să mănânce sănătos, să caute alimente sănătoase și să fie atenție la porțiile pe care le au în farfurie.

Mare atenţie mai ales la motivaţie

Cumva, lipsește motivația și lipsește această viață socială pe care o aveam, pentru că înainte eram obișnuiți să ieșim, să comunicăm între noi și iată că au apărut depresiile

Contează foarte mult starea de sănătate mintală, pentru că asta duce la o alimentaţie defectuoasă. Foarte multe persoane tinere au intrat în depresie. Și-au pierdut mulți serviciul, mai ales în aceste zone afectate HoReCa, zona artiștilor și într-adevăr acest lucru a dus și la o anomalie din punct de vedere al alimentației.

Şi sănătatea mintală e foarte importantă

S-au alimentat excesiv, compulsiv. Contează foarte mult starea de sănătate mintală, pentru că, practic asta duce și la o alimentație defectuoasă. Orice aliment, chiar dacă este sănătos, mâncat într-o cantitate mare, poate deveni nesănătos pentru organism și atunci, întotdeauna trebuie să avem moderație, dar trebuie să avem și în același timp și acest impuls și această dorință permanentă de a fi sănătoși.

Obezitatea duce la scăderea imunității organismului și atunci, încă o dată este încă un factor care poate ajuta cumva să apară bolile cronice, să se instaleze problemele grave, diabet, hipertensiune, etc”, a spus dr. Oana Dumitrache la Antena 3.