Motorul de căutare oferă diverse servicii şi facilităţi gratuite care vă pot ajuta să comparaţi preţuri, să găsiţi cele mai ieftine oferte şi vă scutesc de surprize neplăcute legate de starea vremii.
A venit perioada vacanţelor şi multe persoane îşi programează concediul în această perioadă. Chiar dacă mulţi folosesc frecvent motorul de căutare Google pentru diferite informaţii de care au nevoie, ei nu ştiu că diferitele aplicaţii ale Google îi pot ajuta să-şi organizeze mai repede, mai eficient şi poate chiar mai ieftin perioada de odihnă.
Iată câteva sfaturi de care puteţi ţine cont atunci când vă pregătiţi de plecare, dar şi în timpul călătoriei, când sunteţi plecat în străinătate, dar aveţi acces la internet.
Căutare mai uşoară cu Google Maps
Găsiţi preţurile hotelurilor direct pe Google Maps, pe adresa maps.google.com, în loc să copiaţi adresa de pe un site pe o hartă pentru a vedea unde se află. Pentru unele oraşe importante sunt prezentate tarifele pe noapte atunci când faceţi o căutare pentru hoteluri în Google Maps.
Pentru rezervarea biletelor de avion, este suficient să intraţi pe Google (google.ro) şi să tastaţi "bilet de avion" şi oraşul de unde plecaţi şi unde doriţi să ajungeţi. Vor apărea mai multe site-uri specializate, unde va trebui să introduceţi aeroporturile de plecare şi de sosire şi datele de călătorie. Dacă vă faceţi un obicei din a urmări ofertele companiilor aeriene, puteţi prinde adevărate chilipiruri.
Google Street View este un alt instrument al motorului de căutare care vă prezintă chiar locul unde veţi ajunge, precum şi atracţiile din vecinătatea hotelului, în fotografii panoramice realizate în 27 de ţări din întreaga lume. Atenţie, trebuie să tastaţi sintagma căutată în limba engleză, de exemplu "surroundings of the" şi introduceţi denumirea hotelului şi oraşul.
Ca să ştiţi ce haine vă luaţi în bagaje, puteţi verifica prognoza meteo oriunde în lume, tastând pe Google cuvantul "vremea", urmat de numele sau codul poştal al oraşului.
Limba străină nu mai e o barieră
Totodată, trebuie să vă pregătiţi şi pentru schimbările de fus orar. Ca să ştiţi la ce oră ajungeţi şi care e diferenţa faţă de ora din România, introduceţi pe Google cuvântul "ora" şi numele ora şului.
Un alt aspect important ţine de banii de buzunar. Ce poţi să cumperi cu 100 de lei în Varşovia, Londra sau în Tokio? O căutare direct pe Google a sintagmei "lire in lei" sau "100 yeni in ron", vă va da rezultatele celor mai recente rate de schimb pentru valute.
În sfârşit, motorul de căutare vă salvează de dificultăţi în situaţia în care nu cunoaşteţi limba vorbită în locul unde mergeţi în vacanţă. Serviciul Google Translate (translate.google.ro) per mite traducerile documentelor sau a paginilor web în peste 50 de limbi. Sau puteţi traduce tastând direct fraza în căsuţa de căutare Google.
COMOD
Cum îţi alegi restaurantul
Atunci când vă pregătiţi traseul excursiei, aveţi posibilitatea de a adăuga propriile puncte de interes pe Google Maps cu ajutorul tabului "Locaţiile mele" ("My places"). Practic, înainte să plecaţi în călătorie, puteţi utiliza acest instrument pentru a marca toate hotelurile la care doriţi să staţi pe durata sejurului şi toate locurile pe care vreţi să le vizitaţi.
Apoi, puteţi decide care este cea mai convenabilă locaţie. Serviciul este disponibil în limba engleză. Harta personalizată pe care o creaţi poate fi distribuită şi prietenilor, în cazul în care călătoriţi într-un grup mai mare.
Dacă destinaţia de vacanţă sunt Statele Unite ale Americii sau ţările din vestul Europei, puteţi găsi pe Google Maps un loc potrivit pentru a lua masa, conform preferinţelor culinare. Serviciul este disponibil şi de pe telefonul mobil. Pentru a găsi cel mai apropiat restaurant cu un anumit specific, trebuie să introduceţi tipul de mâncare de care aveţi poftă, oraşul şi ţara. După o căutare, va fi afişată o hartă care vă va ghida pentru a ajunge acolo. De exemplu, intraţi pe Google Maps şi tastaţi "Barbecue in Memphis", pentru a găsi cel mai apropiat local. Îl puteţi vedea din exterior dacă selectaţi opţiunea "Street view".