Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cum pune Victor Ponta PSD, prin Rovana Plumb, în situația publică umilitoare de a primi un bocanc în gură fără să crîcnească
Cum pune Victor Ponta PSD, prin Rovana Plumb, în situația publică umilitoare de a primi un bocanc în gură fără să crîcnească

Cum pune Victor Ponta PSD, prin Rovana Plumb, în situația publică umilitoare de a primi un bocanc în gură fără să crîcnească

Într-un amplu comentariu din Evz demonstrez, pe baze de date exacte și citate, că, spre deosebire de numirea lui Eduard Hellvig la SRI, numirea lui MRU la SIE s-a făcut de către Klaus Iohannis, sau, mă rog, de cei care-l întorc cu cheița, în disprețul ostentativ, sfidător al tuturor normelor nu numai ale democrației, dar și ale bunului simț.

Considerînd că-i vorba de o nouă punere la încercare a Parlamentului, ziceam că un vot dat de Parlament unei asemenea numiri de-al dracului antidemocratice, pentru a dovedi căcăcioșilor din clasa politică, dar și din societatea civilă, că Lor, celor care fac Rața mecanică de la Cotroceni să măcăne așa cum le vor cizmele, ar însemna o nouă umilire a principalei instituții a statului nostru de drept.

Voi adăuga aici, pe cristoiublog.ro, că numirea lui MRU e un test crucial și pentru PSD.
Așa cum am mai scris, în sine, nu văd nici o problemă ca MRU să fie director la SIE, în afară de aberația tragerii pe linie moartă a unui politician de care România politică, decimată de Binomul SRI-DNA, are nevoie.
Problema e că numirea de către Klaus Iohannis a fost dinadins făcută pentru a pune PSD în situația publică umilitoare de a primi un bocanc în gură fără să crîcnească.

Nu e vorba doar de nerespectarea condiției democratice firești ca măcar șeful SIE să țină cît de cît de PSD. E vorba de faptul că, spre deosebire de Euard Helllvig, MRU e puternic marcat ca legat de un partid, PNL. În istoria postdecembrismului, nu țin minte să fi cutezat vreun președinte să numească în fruntea unui Serviciu un lider politic precum MRU.

În aceste condiții, PSD se confruntă cu una dintre cele mai mari încercări din destinul său postdecembrist.
Dacă nu reușește acum să blocheze numirea lui MRU și să-l forțeze pe Klaus Iohannis să țină cont și de sugestiile principalului partid al țării, Cei care fac Rața mecanică de la Cotroceni să măcăne cum vor ei, cei care pun la cale un Guvern SRI, primul Guvern de acest fel din Istoria țării, inclusiv din perioada comunistă, vor deveni și mai obraznici, și mai îndrăzneți în Planul lor de a cuceri întreaga putere din țară pentru ei și pentru mafioții lor.
Și următoarea etapă, anunțată deja de purtătorii de cuvînt ai SRI din presă, va fi destrămarea PSD, singurul partid cît de cît în stare, prin structurile sale, să țină piept procesului de instaurarea a Statului de Cizme cu Epoleți.

Cum răspunde PSD acestei provocări?
Catastrofal.
Avem pe de o parte voci precum Liviu Dragnea, Marian Oprișan care avertizează că PSD nu poate rămîne la guvernare cu orice preț, ceea ce înseamnă despărțirea de UNPR-ul trădător și trimiterea acestei înjghebări acolo unde-i locul, la poalele Dealului Cotroceni, ca să ia poziție de drepți cînd se scoală din siestă Klaus Iohannis, iar pe de alta, voci precum cea a Rovanei Plumb care susțin că PSD trebuie să rămînă la Guvernare cu orice preț, inclusiv cu cel de a primi un hîrdău de rahat în cap fără a bombăni, ba chiar cu mulțumiri fierbinți aduse lui Klaus Iohannis pentru că-i gustos și frumos mirositor.

Rovana Plumb a fost desemnată de premierul fugar în Turcia drept președinte interimar al PSD.
Așa cum Klaus Iohannis și a tras o politiciană gonflabilă în persoana Alinei Gorghiu, Victor Ponta a găsit și el în persoana fără dimensiuni a Rovanei Plumb o adjunctă supusă pînă la smerenie.

E limpede că în chestiunea MRU, prin vocea Rovanei Plumb vorbește Victor Ponta, iar prin vocile lui Liviu Dragnea și Marian Oprișan, partidul numit PSD.

Așa cum am mai scris, pentru a-și salva pielea, Victor Ponta a vîndut Partidul. A început prin a accepta scoaterea din joc de către Binomul SRI-DNA a tuturor celor care ar fi fost în stare să mai opună rezistență la Operațiunea Destrămarea PSD. A continuat cu transformarea PSD într-o slugă a Cotrocenilor. Acum, jucînd comedia unei oarecare supărări, transmite totuși Rovanei Plumb indicația ca PSD să înghită și gălușca MRU.

De partea cealaltă, a PSD, se mai vede ici-colo cîte o rezistență disperată la Predarea Partidului.
Sunt însă rezistențe disperate, ale unor politicieni care știu că dosarele de la DNA stau să iasă, la ordin, din sertare.

Cum va vota PSD?
Probabil că se va da consemn public de votare după cum le spune conștiința.
Și multora dintre parlamentarii PSD știm de pe acum ce le spune conștiința.
Și anume că Binomul SRI-DNA îi poate înhăța în orice moment din plină stradă.

Articolul a fost publicat iniţial pe cristoiublog.ro.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: