Evenimentul Zilei > International > Cum poate fi Trump favorit?
Cum poate fi Trump favorit?

Cum poate fi Trump favorit?

Aproape toţi cei cu care vorbesc în SUA apreciază că Donald Trump va fi reales. Este literalmente opusul anului 2016, când republicanul a surprins învingând-o pe Hillary Clinton în cursa pentru Casa Albă, scrie O Globo.

Nu există nicio logică pentru acest sentiment dacă ne uităm la cifre. Se poate spune că republicanul are o șansă. Dar, în mod clar, scenariul îi este mai favorabil lui Joe Biden.

Potrivit mediei sondajelor compilate de site-ul de statistici FiveThirtyEight, Biden conduce cu un avantaj de aproape zece puncte la votul național asupra lui Trump.

Puteţi argumenta că votul național nu contează și că ceea ce contează este Colegiul Electoral. Fără îndoială, dar această marjă lejeră indică faptul că fostul vicepreședinte ar câștiga în practic toate swing states, așa cum sunt numite statele fără o predominanță democrată sau republicană.

Îndoială? Să ne ducem la cifre – Florida (Biden, +4,6 puncte procentuale), Pennsylvania (Biden, +6,9), Michigan (Biden, +7,7), Wisconsin (Biden, +6,9), Nevada (Biden, +6,6) Arizona (Biden, +4,4), Carolina de Nord (Biden, + 2,3) și Ohio (Biden, +0,7). Pentru a câștiga, democratul ar putea, din statele de mai sus, chiar să piardă în Florida, în Ohio, în Arizona și în Carolina de Nord și chiar şi aşa să fie ales. Trump, dacă va pierde unul dintre aceste state, va fi destul de învins.

Alții ar putea să-și amintească de faptul că Hillary Clinton s-a aflat în frunte în sondaje și a pierdut.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: