CP, tatăl a cinci copii minori, dintre care patru fetițe, a fost arestat și trimis în judecată pentru faptul că, de-a lungul ultimilor șase ani, și-a suspus copiii la agresiuni inimaginabile.

Culmea este că bărbatul este pastor al unei comunități neoprotestante din comuna în care locuiește.

El este acuzat că „în perioada 2014 – iulie 2020 a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică şi verbală asupra a cinci dintre copiii săi minori, patru de sex feminin şi unul de sex masculin, cărora le aplica lovituri cumplite, îi  pedepsea şi le cerea să facă munci prea grele pentru vărsta lor – uneori şi pe timp de noapte şi ploaie, le aplica corecţii prin privare de hrană, punându-le astfel în primejdie gravă dezvoltarea fizică”.

Mai mult, individul respectiv este acuzat de „săvârşirea în formă continuată a unei infracţiuni de viol, a patru infracţiuni de agresiune sexuală, fiecare în formă continuată. Procurorii parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni susțin că în aceeaşi perioadă, în contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în acţiuni de lovire şi ameninţări cu acte de violenţă, a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice”, scrie Agenția Rador.

Astfel, luni, 10 august 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului CP, “a cărui profesie presupune existenţa unui standard ridicat al conduitei morale, pentru săvârşirea în formă continuată a unei infracţiuni de viol, a patru infracţiuni de agresiune sexuală, fiecare în formă continuată şi a cinci infracţiuni de rele tratamente aplicate minoruluiă. În contextul stării de teroare pe care a creat-o în familie, prin constrângere fizică constând în loviri şi ameninţări , a întreţinut în mod repetat raporturi sexuale cu una din fiicele sale minore, precum şi acte de natură sexuală cu acesta şi cu celelalte trei fiice.

Trimiterea în judecată a unei persoane şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul din Fălticeni.