Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum luptăm cu îmbătrânirea. Există alimente la fel de puternice ca tratamentele cosmetice
Cum luptăm cu îmbătrânirea. Există alimente la fel de puternice ca tratamentele cosmetice

Cum luptăm cu îmbătrânirea. Există alimente la fel de puternice ca tratamentele cosmetice

Chiar dacă nimeni n-a descoperit secretul tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte, o alimentație echilibrată ne poate ajuta să arătăm mai tineri decât vârsta din buletin.

În combinație cu sportul si adoptarea unui stil de viață corespunzător, o dietă bine alcătuită ne poate ajuta pielea să înfrunte cu succes trecerea anilor. Iata ce ar trerbui să mâncăn pentru a nu îmbătrâni.

Morcovii
Exista studii care sugereaza ca beta carotenul care se gaseste in morcovi si in alte legume portocalii reduce efectele negative ale soarelui asupra pielii. Totusi, cu un lucru trebuie să fim atenți- morcovii nu pot înlocui pentru cremele antisolare.

Quinoa
Este foarte important dieta noastră să conțină un nivel optim de fibre. astfel incat sa fie asigurata sanatatea tractului intestinal să scadea riscul unui nivel ridicat al colesterolului. Pentru asta, din dietă trebuie să facă parte cerealele integrale, orezil, pâinea integrala etc. Și quinoa e o alegere bună din acest punct de vedere, ea fiind vitală pentru sănătatea pielii.

Smoothie de fructe
Un mix de fructe poate oferi o multime de nutrienti si minerale necesare unei infatisari tineresti. Multitudinea de antioxidanti rezultati din combinarea a 2-3 tipuri diferite de fructe poate stimula contractarea si relaxarea nevilor. Acest lucru va avea ca efect reducerea inflamatiilor pielii precum si irigarea ei si, ca urmare, eliminarea ridurilor.

Nuci, alune si seminte
O mână de alune/nuci sau câteva semințe de floarea soarelui în iaurtul de dimineață ne pot proteja pielea. Asta se întâmplă datorita acizilor grași din alune/nuci de care au nevoile celulele pielii si ale organismului in general.

Apa
Hidratarea este foarte importantă pentru sănătatea organismului. Apa este esențială atât pentru elasticitatea pielii, cât si pentru alte aspecte ale sanatatii, inclusiv pentru functionarea corespunzatoare a organismului.

Uleiul de peste

Uleiul de peste (ton, somon, macrou) ne poate ajuta să părem mai tineri. El contine omega 3 care este esential pentru sănătate pe termen lung.

Ciocolata
Vestea buna pentru iubitorii de ciocolata este ca varianta neagra, adica peste 60% cacao ne poate ajuta să rămânen tiner. Este bogată in polifenoli care au un efect pozitiv în protejarea pielii arse de soare.

Ceaiul verde

Alaturi de alte ceaiuri de plante, ceaiul verde este o modalitate excelenta de a rămâne hidratați. Ne este de ajutor și în menținerea sănătății pielii datorită micronutrienților pe care ii conține.

Carnea de pui si pestele

Proteinele joaca un rol insemnat pemtru o piele sănătoasă. Cele mai bune surse de proteină sunt carnea slabă, peștele, ouăle și brânza.

Spanacul
Legumele de culoare verde inchis precum spanacul, broccoli si varza de Bruxelles sunt bogate in vitamine, betacaroten si luteină. Toate acestea ne ajută să ne menținem sanatatea pielii. Spanacul contine și vitamina C care, de asemenea, are un rol important, precum si vitamina E care este un important antioxidant, scrue site-ul news.yam.md.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: