Evenimentul Zilei > Social > Cum întreții o mașină la mâna a doua. Ce recomandă specialiștii
Cum întreții o mașină la mâna a doua. Ce recomandă specialiștii

Cum întreții o mașină la mâna a doua. Ce recomandă specialiștii

Achiziția unui autoturism second hand este o opțiune pentru mulți români datorită prețului accesibil. Pentru cei pasionați de automobilism, care au cunoștințe tehnice și știu să se ferească de samsarii care vând rable, o asemenea alegere ar putea fi mai rentabilă decât o mașină nouă.

Odată ce a făcut o astfel de achziiție, proprietarul unui autoturism la mâna a doua trebuie să știe că acesta necesită o atenție sporită și implică o îngrijire ceva mai specială. Aceasta și din cauză că piesele și componentele sunt deja uzate.

Drept urmare, specialiștii în mecanică auto recomandă câteva sfaturi pentru cei care au achiziționat o astfel de mașină și care își doresc să o conducă și să se bucure de ea pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

În primul rând, proprietarul unui astfel de automobil trebuie să știe că fiecare mașină are propriile caracteristici, iar dacă își dorește ca aceasta să funcționeze și să meargă impecabil, trebuie să respecte programul de mentenanță, conform manualului de întreținere.

De aici, din acest document, proprietarul poate afla multe informații și secrete despre mașina sa, iar acest lucru îl poate ajuta foarte mult la operațiunile de întreținere, indiferent că trebuie făcute periodic sau ocazional.

Foarte mult, la o mașină mai veche, contează cum este întreținută, deoarece se știe că mizeria atacă caroseria, iar rugina se instalează mai repede. Este recomandă ca mașina să fie curățată periodic și tratată cu substanțe care să protejeze caroseria.

Proprietarul unui vehicul la mâna a doua trebuie să știe că atunci când se strică ceva, trebuie reparat imediat, fără amânare. Dacă nu va da atenție unei probleme, fie și una minoră, și nu va avea grijă să o remedieze imediat, aceasta se va agrava. Costurile reparației vor crește, iar durata de viață a mașinii se va scurta.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: