Cum îl salvează finul Alin Tișe pe nașul Emil Boc, de cinci milioane de euro. DNA se face că nu vede nimic

Cum îl salvează finul Alin Tișe pe nașul Emil Boc, de cinci milioane de euro. DNA se face că nu vede nimic

Consilierii județeni din cadrul Consiliului Județean Cluj sunt la un pas să legalizeze un mare dezastru ecologic, produs de o ilegalitate mare cât Clujul, comisă de Primăria Cluj Napoca. Cinci milioane de euro sunt gata să fie aruncate pe apa sâmbetei pentru repararea unei greșeli comise de Primăria Cluj Napoca.

Toți clujeni știu că lângă groapa de gunoi a Clujului, de la Pata Rât, s-a format un lac de levigat, o substanță toxică, nocivă pentru sănătatea omului, dar nimeni nu știe marele secret: cum s-a format acest lac de levigat care a conținut zeci mii de metri cubi de substanță toxică.

De curând marele secret a fost aflat de o echipă de experți, care a investigat cum a fost posibilă o alunecare a unei zone de aproximativ o treime, din vechea groapa de gunoi a orașului Cluj Napoca, închisă în 2015. În cadrul acestei alunecări, care a angrenat aproximativ 200.000 de metri cubi de deșeuri, apa a fost principalul motiv. Concluzia echipei de experți este un a năucitoare, dar cu toate astea, autoritățile implicate, Primăria CLuj Napoca și Consiliul Județean Cluj, au preferat să ascundă gunoiul sub preș, la propriu.

Experții au descoperit că în zonă, la aproximativ 500 de metri în amonte, mai există o rampă provizorie de depozitare a deșeurilor, construită și administrată de Primăria Cluj Napoca. Ei bine, sub această rampă provizorie, Primăria Cluj a construit ILEGAL un sistem de drenaj care nu a fost interconectat cu un canal de colectare a apei și a levigatului. Astfel, toata apa de la ploi sau cea folosită de pompierii de la ISU Cluj, pentru stingerea incendiilor, care au fost cu zecile în ultima vreme, s-a scurs prin vechea groapa de gunoi și astfel a provocat alunecarea imensă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și mai ciudat este faptul că, susțin sursele noastre, experții au primit ordin să astupe țevile de dren descoperite pentru a nu fi văzute de nimeni. ”Când am ajuns la aceste țevi cu diametrul de 125 de mm, apa curgea cu un debit foarte mare. Toată apa se scurge pe unde apucă, prin vechea groapă de gunoi și forțează o ieșire. Am făcut fotografii și filme. Chiar și în fotografii se vede cum levigatul de la groapa lui Boc se scurge spre vechea groapă care este închisă și care a alunecat”, a spus un expert.

Cinci milioane de euro

Normal ar fi fost ca Primăria Cluj Napoca să plătească pentru cheltuielile suplimentare, legate de închiderea vechii gropi de gunoi a orașului, deoarece această instituție a construit un sistem de drenaj ilegal, care a provocat un adevărat dezastru ecologic.

În prezent, prin fonduri europene se lucrează la vechea groapă de gunoi.

Anormal este faptul că, în cursul zilei de azi, Consiliul Județean Cluj va vota o suplimentare cu cinci milioane de euro, a bugetului alocat pentru investiția de închidere a gropii de gunoi. Specialiștii explică faptul că a fost modificată soluția tehnică folosită la închiderea gropii de gunoi. ”Nu se va mai construi un sistem de puțuri care să elimine apa în surplus. Sa va construi un sistem de drenaj, de mare capacitate, care va prelua apa în surplus care vine de la rampa provizorie de gunoi construită de municipiul Cluj Napoca”, spune un specialist.

Mai în aval de vechea groapă de gunoi a orașului, închisă în 2015, s-a format un lac de levigat care a conținut zeci de mii de metri cubi. Spunem a conținut, pentru că în timpul unei nopți din această primăvară, Consiliul JUdețean a săpat un șanț și astfel tot deșeul s-a scurs în râul Someș. Cei de la Consiliul Județean Cluj au spus că substanța nu era periculoasă pentru sănătatea umană sau cea a animalor, acest lucru fiind dovedit de analizele efectuate.

Această variantă este puțin credibilă din moment ce în zona fostului lac nu a mai crescut un fir de iarbă, zona fiind asemuită cu lac secat cu vegetația uscată.

DNA doarme și aplică dubla măsură

Dacă în trecut, DNA Cluj a deschis mai multe dosare penale pentru majorarea finanțării unor proiecte, cum ar fi noua pistă de la Aeroportul din Cluj Napoca sau construirea noului Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, care s-au soldat cu arestarea și condamnarea fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu dar și altor oameni de afaceri, la scandalul din prezent, procurorii nu fac nimic.

Interesant este faptul cum va explica Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, și finul lui Emil Boc, decontarea sumei de cinci milioane de euro, bani cu care pot fi construite cinci creșe sau grădinițe, atât de necesare CLujului, pentru un dezastru produs de instituția condusă de nașul de cununie.