Directorii din Poșta Română, trimiși în judecată de procurorii DNA, au semnat contracte păguboase pentru stat, chiar dacă în tot acet timp se punea problema unor restructurări. Detaliile apar în dosarul fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi a doi directori pe care i-a avut în subordine la Compania Naţională Poşta Română (CNPR) care au fost trimişi îm judecată, luna trecută, de procurorii DNA, într-un dosar în care sunt acuzaţi că au prejudiciat Poşta cu peste un milion de lei.
Conform DNA, Marius Constantin Fecioru, care la data comiterii faptelor era secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, însărcinat cu restructurarea Poştei Române şi Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcţiei economice din CNPR sunt acuzaţi de instigare la abuz în serviciu, în formă continuată, trafic de influenţă şi constituire a unui grup infracţional organizat în timp ce Constantin Olimpiu Nicolae, fost director al Direcţiei Regionale de Poştă Braşov, este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Potrivit procurorilor, în perioada mai 2011 – martie 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea şi sub autoritatea inculpaţilor Pribescu Mioara şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de CNPR, fără facturare, corespondenţă prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu de 1.128.228 de lei. Toate acestea s-au petrecut în condiţiile în care se punea problema unor restructurări în CNPR, pentru pierderile mari înregistrate.
În discuţia telefonică din data de 04 noiembrie 2011, Mioara Pribescu i-a spus unei colege ce s-a discutat cu reprezentantul FMI în România, Jeffrey Franks. ” E... am stat cinci minute, şapte minute, zece minute. Ne-am pupat cu Jeffrey Franks, am dat mâna cu el, am zis ce frumos şi ce deştept este el şi aşa, şi-am plecat. Nu, n-a mai zis nimic, a zis, mă rog, asta cu datul cinci sute de oameni, ce... Ne-a mai chemat la prima întâlnire, asta a fost singura chestie c-am modificat, că noi ne asumasem că mai desfiinţăm nu ştiu câte oficii, că dăm cinci sute de oameni afară până la martie, şi a mutat-o mai încolo cu-o lună până în aprilie. Vânzarea de acţiuni la o aşa... mă rog, găsirea consultantului, desemnare nu ştiu ce şi a ăluia. (…)Ne ... pe noi, noi ne râdem, da’ nu-i de bine.”