TVR se pregătește de „Joaca de-a copilăria!”, un eveniment ce se va desfășura o zi întreagă la televiziunea publică, iar telespectatorii vor putea urmări secvențe pe micul ecran. Printre cei responsabili cu „De-a v-ați ascunselea”, „Șotronul” sau „Statuile muzicale” se numără Liana Stanciu.

„Ne jucăm în trei studiouri TV. Unii se joacă de-a televiziunea și învață, de exemplu, să citească știri de pe prompter. Eu răspund de studioul 2, care se va numi casa TVR2. Alături de mine se vor afla Adelin Petrișor, Florin Iaru, Ioan Cărmăzan, Marin Marian, Ducu Bertzi, Alexandrina Halic etc. Pornim de la clasicele jocuri ale copilăriei și le actualizăm. De exemplu, vom juca „Țară, țară vrem ostași”, „Șotronul”, „De-a v-ați ascunselea” etc. La șotron învățăm pașii spre succes sau spre celebritate. Am pus în cele opt căsuțe ale șotronului cuvinte cheie interesante: să ai carismă, să fii inteligent, să fii frumos etc.”, povestește Liana Stanciu.

Duminică, 1 iunie, Televiziunea Română deschide porţile studiourilor din Bucureşti şi din ţară pentru a-i primi pe copiii, părinţii şi bunicii dornici să intre în culisele emisiunilor favorite. După săptămâna „Şcoala altfel”, în care TVR a fost vizitată de peste 5.000 de copii, acum, toţi cei curioşi să descopere lumea din spatele micului ecran vor avea parte de un tur ghidat şi de o întâlnire cu vedetele televiziunii publice. Evenimentul se derulează la studiourile TVR din Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Târgu-Mureş.

Teodorei îi place să cânte

Teodora, fiica de opt ani a Lianei Stanciu, se va afla și ea la TVR, chiar dacă o așteaptă o săptămână complicată. „Fetița mea va fi prezentă cu colegii de clasă. Cel mai mult îi plac jocurile muzicale. Nu știu dacă are talent și vreau să o las să-și trăiască liniștită copilăria. Talentul, la momentul potrivit. Nici eu și nici tatăl ei (Miță de la „Bere Gratis” – n.r.) nu suntem genul care împinge copilul de la spate. Pentru ea urmează o săptămână complicată, pentru că va da Testele Naționale. Pentru prima dată se dau de la clasa a doua, iar ei le percep ca pe niște examene. Cred că este o modă – părinții pun multă presiune pe copii și lucrurile devin mult mai grele.”