”Pe o ploaie mocănească ne-am prezentat la datorie la Șoimoș, pentru a da o mâna de ajutor Dianei în renovarea casei și îmbunătățirea condițiilor în care își crește copiii. Ne-am împărțit pe echipe pentru a face o curățenie generală în toată curtea, pentru a închide pridvorul, renova și izola baia, defrișa zona sălbăticită din capătul grădinii și multe multe altele. Muncă în echipa ne-a ajutat să trecem peste momentele în care ploaia ne-a sâcâit, iar la final, când lucrurile parcă toate început să prindă contur deodată și vremea s-a îndreptat! Mulțumim tuturor voluntarilor, donatorilor și oamenilor de bine care s-au implicat, fiecare după putință, pentru a face posibilă această zi! Când facem toți echipa, mutăm împreună munții!”, au anunțat reprezentanții Acasă în Banat.  

Asociația, inițiată de doi timișoreni, și-a propus salvarea, protejarea, promovarea și valorificarea caselor bătrânești din zona Banatului, dar și ajutarea oamenilor fără resurse, sau a bătrânilor, care trăiesc în ele.

La Șoimoș, tinerii au ajutat-o pe Diana, o mamă singură cu doi copilași, unul de 5 ani și jumătate și altul de 3 ani și jumătate. Rareș, cel mare, a fost diagnosticat cu autism. Puținii bani ai familiei sunt consumați pe terapiile copilului mare și necesitățile celui mic, înscris la grădiniță, astfel că locuința lor nu a mai apucat ncioodată să fie finalizată. Voluntari din Timișoara, și nu numai, au tencuit și zidit, ieri, reușind să transforme radical casa Dianei.