Evenimentul Zilei > International > Cum au încercat puciştii să-l asasineze pe Recep Tayyip Erdogan. Ambasadorul Turciei susţine că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România
Cum au încercat puciştii să-l asasineze pe Recep Tayyip Erdogan. Ambasadorul Turciei susţine că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România

Cum au încercat puciştii să-l asasineze pe Recep Tayyip Erdogan. Ambasadorul Turciei susţine că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România

Ambasadorul Turciei în România susţine că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România, precizând, în cadrul unui interviu pentru Realitatea TV, că ţara sa a făcut demersurile pentru extrădarea lui Fethullah Gulen din SUA, care ar fi implicat în lovitura de stat eşuată şi într-o tentativă de asasinare a preşedintelui turc.

''În spatele loviturii de stat sunt membrii acestei grupari Gulen de care am amintit, ai acestui cleric care stă în SUA. Acest imam are două feţe: are o reţea de şcoli, au 11 şcoli în România, au organizaţii umanitare, (…) când vorbeşte pentru presa străină transmite mesaje de toleranţă şi de prietenie. Partea sa întunecată, când vorbeşte în limba turcă, întotdeauna îşi îndeamnă suporterii să fie clandestini, să se ascundă, să aştepte momentul potrivit şi atunci când acesta vine să ajungă la cârma instituţiilor'', a afimat diplomatul Osman Koray Ertaş pentru Realitatea TV.

El a precizat că SUA a cerut Turciei să pregătească un dosar pentru extrădarea lui Fethullah Gulen, ceea ce au făcut recent şi că vor adăuga şi informaţii suplimentare. ''Prietenii americani ne-au cerut să pregătim un dosar pentru extrădarea sa. Am făcut recent acest lucru şi vom adăuga imformţii suplimentare în acel dosar. Problema este că este dificil să găsim dovezi privind implicarea sa directă'', a mai spus oficialul turc.

Întrebat dacă serviciile de informaţii turce nu au dovezi privind implicarea sa, ambasadorul a susţinut că serviciile au multe dovezi că dă ordine prin asociaţii săi, mai ales în cazul generalilor care au fost băgaţi la închisoare, precum şi dovezii privind fabricarea unor documente.

"În ultimii doi ani am încercat să-i găsim pe aceşti oameni. Este ca un grup Illuminati. Nu poţi să-ţi dai seama după aparenţe, ei se ascund. În fiecare an, în august, cei mai importanţi membri se întâlnesc pentru a decide cine va fi retras şi pe cine vor promova. Pentru luna august 2016 au pregătit o listă mare pentru a verifica cine sunt oamenii care au legături extradisciplinare cu Armata. Deci acest grup a aflat că vor fi schimbări în august. Oamenii au fost prinşi pe picior greşit, dar, aşa cum vedeţi întreaga naţiune, a protejat democraţia", a explicat Koray Ertaş.

Diplomatul a mai declarat că în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a încercat asasinarea preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, după ce un elicopter militar a început să tragă într-un hotel din Marmaris, acolo unde şeful statului se afla în momentul izbucnirii conflictelor. Ambasadorul a explicat că pilotul respectivului elicopter ar fi avut asupra sa un bilet pe care era scrisă o rugăciune a lui Gulen.

 
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: