Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum au devenit vechile sate părăsite din România adevărate destinații turistice. Ce caută străinii care vin la noi
Cum au devenit vechile sate părăsite din România adevărate destinații turistice. Ce caută străinii care vin la noi

Cum au devenit vechile sate părăsite din România adevărate destinații turistice. Ce caută străinii care vin la noi

Turiștii străini sunt din ce în ce mai fascinați de frumusețea României. Turismul în Romania evoluează de la an la an.

 Marea surpriză este că locurile care până în urmă cu două decenii erau aproape părăsite și necunoscute de nimeni, acum au devenit destinații turistice foarte căutate de către oamenii de peste tot.

România a ajuns fie trecuta pe lista de vacanță a multor turiști, iar numărul acestora crește de la an la an. Daca până de curând multe comune sau sate din țară nu erau considerate atracții turistice, pandemia și dorința oamenilor de a petrece cât mai mult timp în natură le-au transformat în colțuri de rai pentru turiști.

Maramuresul, Brasovul, Clujul și Covasna sunt în plina dezvoltare pentru a atrage turiștii din ce în ce mai mult. Un succes exploziv îl au și satele săsești din Transilvania.

Institutul National de Statistică: turismul în iulie 2021 a crescut cu 141% faţă de 2020

Cea mai mare pondere de înnoptare a turiștilor străini au avut-o cei sosiți din Europa (70,5% din total turişti străini), iar dintre aceştia 79,8% provin din ţările Uniunii Europene.

Satele săsești au reușit le atragă atenția turiștilor datorita bisericilor fortificate, 4 dintre ele făcând parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, colinelor Transilvaniei pe care le pot explora cu bicicleta, evenimentelor Transilvanian Brunch care te invita descoperi cultura gastronomica din zona.

Unul dinte cele mai vizitate sate este satul Viscri care este unul din cele mai îndrăgite locuri ale prințului Charles. Acesta chiar a investit în dezvoltarea colțului de rai și  deține o proprietate în sătuc care datează din secolul al XVIII-lea.

După vizitele prințului Charles în sat, prețurile locuințelor au crescut enorm, de exemplu:o casă din Viscri care ar fi costat 20.000 de euro în 2010 poate fi vândută acum chiar și cu 80.000 de euro.

Prințul a descris satul   fiind„un loc extraordinar din lume” și a rămas fascinat de autenticitatea locației:„Un mod de viață care a rămas neschimbat de sute de ani”, descrie fundația prințului Charles satul Viscri.

Hobbit Transilvania
Hobbit Transilvania

 

Publicat in categoriile: Actualitate, Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: