Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum arăta lenjeria tanga purtată de femeile inuite acum 130 de ani | Foto
Cum arăta lenjeria tanga purtată de femeile inuite acum 130 de ani | Foto

Cum arăta lenjeria tanga purtată de femeile inuite acum 130 de ani | Foto

Femeile din triburile inuite din Groelanda nu par să fi fost prea pudice, din moment ce apăreau în secolul al XIX-lea, chiar și în fața oaspeților sau când mergeau în vizite, doar în lenjeria intimă cunoscută sub numele de "naatsit", relatează Daily Mail.

Lenjeria intimă de tip tanga este expusă în prezent la Muzeul Național din Danemarca, în cadrul unei expoziții de îmbrăcăminte din piele de animale. Realizați din piele de focă și împodobiți cu mărgele, bikinii tanga puteau fi, dacă vremea permitea, chiar singurul obiect de îmbrăcăminte purtat de femei.

"Lenjeria era purtată în casă, dar și în fața musafirilor sau atunci când mergeau în vizită", explică Peter Toft, expert al muzeului.

La rândul său, Cunera Buijs, de la Muzeul Național de Etnologie, spune că nu erau reguli stricte în rândul inuiților cu privire la îmbrăcămintea considerată decentă.

"Nu părea să fi exitat o interdicție de a purta doar aceste obiecte de îmbrăcăminte în afara casei. Atunci când condițiile meteo erau prielnice, naatsit era singurul obiect de îmbrăcăminte purtat atât în casă, cât și afară", susține Buijs.