Cum arată Windows 11. Varianta neoficială a sistemului de operare circulă pe net. VIDEO

Cum arată Windows 11. Varianta neoficială a sistemului de operare circulă pe net. VIDEO

Noul sistem de operare Windows 11, dezvoltat de Microsoft, urmează să fie prezentat oficial, săptămâna viitoare. O variantă neoficială a acestuia circulă deja pe internet și poate fi instalat.

Până la evenimentul de prezentare a Windows 11, de săptămâna viitoare, o variantă a noului software a început să circule pe internet.

Windows 11 va fi lansat săptămâna viitoare, pe 24 iunie, când Microsoft va prezenta oficial noul sistem de operare. Cel mai probabil, evenimentul de lansare pe piață va avea loc în toamnă, când tradițional se lansa update-ul major pentru a doua jumătate a anului.

Deși nu a apărut oficial pe piață, noul sistem de operare dezvoltat de Microsoft poate fi instalat pe computer. Cei care au făcut-o, deja, au prezentat și câteva imagini cu noua interfață a celui mai noul Windows. dar și comentarii cu privire la funcționalitățile sale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noul Windows circulă pe internet

La o primă impresie, Windows 11 pare să fi fost dezvoltat pe baza oferită de Windows 10, împrumutând însă și elemente din versiunea anulată, Windows 10X. Site-ul Xda-developers a publicat un material despre funcționalităților noului sistem de operare, ilustrat cu mai multe fotografii.

Se pare că noul Windows are mai multe elemente în comun cu Windows 10, dat fiind că a preluat mai multe elemente de interfață de la acesta.

Instalarea Windows 11 se face prin intermediul unei interfețe de o culoare mai deschisă. Pe de altă parte, procesul de instalare pare să fie în mare parte aceleași, fără prea multe schimbări la nivelul opțiunilor.

Odată ce începe să ruleze, noul sistem de operare este similar, din multe puncte de vedere cu Windows 10 la nivel de interfață, incluzând aceleași elemente, diferența fiind stilul artistic.

O nouă interfață și multe asemănări cu Windows 10

Windows 11 pare să adopte așa numitul Sun Valley UI care folosește mai puține colțuri drepte și încearcă să rotunjească elementele grafice. Astfel, pot fi observate mai multe efecte de transparență, care aduc aminte de Windows 7.

Pictogramele au fost schimbate, însă nu sunt tocmai noi, fiind deja disponibile în versiunile Windows 10 de test.

Logo-ul Windows 11 a fost modificat, dar nu foarte mult. Este stilizat folosind patru pătrate, însă acestea sunt acum pe un plan paralel cu perspectiva, nu mai sunt afișate la un unghi.

Fiind o versiune neterminată de Windows 11, probabil că anumite elemente vor suferi schimbări înainte de lansarea oficială, dar multe aplicații și opțiuni rămân neschimbate comparativ cu Windows 10.